sobota 14. ledna 2017

Eva Nová, Hledání Vivian Maier, Love Everlasting, Love Is All You Need?, The Great Gilly Hopkins


Eva Nová (2015) - 60 %
Emília Vašáryová je skvělou herečkou a celý tenhle film se točí kolem ní. Také kamera zabírá více jak polovinu času právě ji, což je podpořeno ještě delšími statickými záběry. Ten příběh je ale tak neskutečně klišovitý, na druhou stranu se díky scénám daří ukázat, jak si lidé dokážou sami i navzájem kurvit životy.

Hledání Vivian Maier (Finding Vivian Maier, 2013) - 80 %
Snímek "Hledání Vivian Maier" mi nabídl přesně to, co mám na dokumentech rád. Seznámím se s nějakým zajímavým životem, o kterém bych se jinak než z tohoto filmu nedověděl. A takové je i seznámení s Vivian Maier. Je zajímavé, trochu bizarní a zvláštní, ale také je krásné, jak o ní každý mluví trochu jinak, jak prezentuje svoje vzpomínky. Vytváří se obraz o jedné osobě, na které měl každý něco jiného. Skutečnost, že ona sama nemůže nic říct, tomu jen dodává na zvláštnosti.

Love Everlasting (2016) - 50 %
Snímek "Love Everlasting" je klasická romance, která je kořeněná tím, že je to mezi dvěma outsidery, což je ten hlavní prvek, který se mi líbil. Ten konec už se mi zdál trochu moc, hlavně proto, že byl celkem očekávatelný, ale postavy mě natolik zaujaly, že alespoň ten průměr snímku "Love Everlasting" s klidem dávám.

Love Is All You Need? (2016) - 40 %
Nevím, co si o tomhle filmu myslet. Samotná myšlenka původního krátkého snímku je zde rozvedena do dvou hodin, které se snaží něco říct, ale já vlastně nevím co. Jestli je špatné to, že odsuzujeme? Nebo že jsme násilničtí? Anebo to, že fanatismus a slepé následování jsou to nejhorší na světě? Spousta dobrých myšlenek, ale ucelenost slabá.

The Great Gilly Hopkins (2016) - 50 %
Hezký film o tom, jak se i ze zlobivé a rebelské holky, která nechce nikde zůstat, protože chce za mámou, stane příjemná slečna, je hodně předvídatelný, ale hlavní představitelka je naprosto úchvatná a snadno zastíní hvězdy jako Kathy Batec nebo Glenn Close. Škoda, že to je tak přímočaré a klišovité.

Žádné komentáře:

Okomentovat