neděle 15. ledna 2017

Dvojí život, Fanfán Tulipán, Nevěstin otec, Southside with You, The Frontier


Dvojí život (A Double Life, 1947) - 70 %
Snímek si zvolil velmi zajímavý námět a opět dokázal, že noir filmy prostě stály na velmi dobrý scénářích. Bohužel snímku se nějak nepodařilo přetavit tu správnou atmosféru v celkově dobrý výsledek. A tak je zde dobrá zápletka, dobré, ale divadelní herecké výkony, a špatná dramatická linka, která potenciál trochu sráží.

Fanfán Tulipán (Fanfan la Tulipe, 1952) - 60 %
Možná kdybych ten snímek viděl jako dítě, což si nepamatuji, měl bych k němu trochu jiný vztah a bavila by mě jeho akce - a musím uznat, že šermířské souboje jsou skvělé - a jeho humor, ale asi už jsem na to moc starým, nevím, ale tohle mě prostě nějak nenadchlo. Je to taková hezká zábava s fajn hrdinou a krásnou hrdinkou.

Nevěstin otec (Father of the Bride, 1950) - 70 %
Celkem logicky jsem jako první viděl verzi se Stevem Martinem a bavila mě. Ale když jsem zjistil, že je zde i původní film, zjistil jsem, že Steve Martin je vedle Spencera Tracyho jednoduše šašek, který roli nedal nic moc víc. Starší film je vtipný, má emoce a povedenou situační komiku, kde se nikdo nemusí pitvořit.

Southside with You (2016) - 40 %
Taková hezká a celkem obyčejná romance, kde k ničemu pořádně nedojde, ale je to zabaleno do smysluplných řečí a významu člověka a jeho cestě. Nic neobyčejného, ale hlavní postavy se jmenují Barack a Michelle. Ano, prezident je velký vizionář a romantik, navíc kouří! Ne, je to jen obyčejný romantický film, ani tohle z něj nedělá nic víc.

The Frontier (2015) - 50 %
Na snímku "The Frontier" je zajímavé, že vlastně nevíte, co máte očekávat. Hlavně proto, že velkou část doby vlastně nevíte, jaké jsou motivace postav. A když už něco zjistíte, nevíte, jestli jim máte věřit. Malý prostor, zajímavé charaktery, ale rozhodně to není dotažené do konce a postupně se to mění v celkem obyčejný film, kde se střílí.

Žádné komentáře:

Okomentovat