úterý 10. ledna 2017

Bad Girl, $, Late Summer, Techo y comida, Celý svět se směje


Bad Girl (1931) - 50 %
Člověk se až divý, jaké filmy mohly dostat Oscara. Ne, tohle není špatný film, ale v současné době už prostě nedovede tak zasáhnout, jako v době, kdy šel snímek do kin. Je to emotivní, ale scenáristicky mi to nepřijde dvakrát dobře zvládnuté. Je to takové nevěrohodné a ten happy end mi vůbec nesedl, což se mi ale stává často.

$ (1971) - 40 %
Co tohle je? Je to komedie? Nebo je to heist movie? Anebo je to snad drama ve stylu filmu noir? Asi ani tvůrci sami nevěděli, a tak vytvořili tenhle paskvil, který má sice parádní herecké obsazení, ale já jsem se u filmu spíše nudil, než abych s napětím očekával, jak to dopadne. Navíc Goldie Hawn mi přišla protivná.

Late Summer (2016) - 50 %
Snímek má výbornou atmosféru, kdy nejprve netušíte, o co půjde, ale po nějaké době máte pocit, že to budou norsko-francouzské "Funny Games". Dějí se zde skutečně podivné věci a vy čekáte na to finále, které bude velkolepé, jenže ony se objeví titulky a vy nějak nevíte, co si o tomhle filmu vlastně máte myslet.

Techo y comida (2015) - 70 %
Někteří lidé prostě nemají jednoduchý život, mohou se snažit, ale stejně dál budou dělat chyby, které je srazí ještě níž. A o tom vlastně je snímek "Techo y comida", kde se matka snaží získat alespoň nějaké peníze na to, aby mohla živit svého syna. Nepříjemně depresivní snímek, kdy si člověk jako já uvědomí, že je na tom vlastně hodně dobře.

Celý svět se směje (Vesyolye rebyata, 1934) - 70 %
Hudebně krásný film, u kterého nemůžu naprosto uvěřit tomu, v jakém roce byl natočen. Je to hravé, je to zábavné a do toho hraje skvělá hudba. Celkově je to taková moderní pohádka, což nemusí sednout každému, ale pokud se zaposloucháte, budete si film naplno užívat. Zvukově je skvělý a stojí za pozornost.

Žádné komentáře:

Okomentovat