pátek 20. ledna 2017

49th Parallel, Džungle před tabulí, Coffy, Speciální jednotka, Christina Aguilera: Stripped Live in the UK


49th Parallel (1941) - 70 %
Dobrý válečný film, který se zaměřuje na trochu jinou fázi druhé světové války, respektive na jinou oblast. Překvapí v první řadě postava Laurence Oliviera, která rozhodně není hlavní, ale nakonec i dobrý příběh a jeho vedení, které jen dokazuje, že Michael Powell byl prostě skvělý režisér. O filmu jsem nikdy neslyšel a je to škoda. Naštěstí jsem to napravil.

Džungle před tabulí (Blackboard Jungle, 1955) - 90 %
Snímku se dá asi celkem snadno vytknout, že může být ve finálním vyznění celkem naivní, ale přece jen je zde ukázána pořádně drsná stránka školství, která mrazí, a to i po letech. Snímek není vyloženě explicitní, ale i to, co zde vidíme, je dostačující. Glenn Ford je skvělý, ale nejinak jsou na tom i jeho mladí kolegové v čele se Sidneym Poitierem a Vicem Morrowem, který je skutečně odporný.

Coffy (Coffy, 1973) - 80 %
Pam Grier je tu naprosto neskutečná. Na jednu stranu skoro bezbranná, na druhou rozdává smrt, kde jen může. Ale to hlavní je prostě fakt, že je neskutečně sexy. Její postava je neuvěřitelná a je jen dobře, že se nebála svoje přednosti ukázat. I kdyby byl děj stupidní, což v tomhle případě není, stálo by za to film vidět jen kvůli ní.

Speciální jednotka (Forces spéciales, 2011) - 35 %
Film o tom, jak je dobré zachránit jednoho člověka, protože při tom může spousta dalších zemřít, jenom aby ji zachránili. Má takové jednání skutečně smysl? Podle všeho ano, i když já si vlastně nejsem jistý, co ten smysl je. Že by krása Diane Kruger? Film odpověď nepřinesl, a tak lze ocenit vlastně jen dobré akční scény, které se ale odehrávají spíše jen mezi pár lidmi, jinak by to neukočírovali.

Christina je sexy, ale hlavně, má parádní hlas. Tahle show je ale celkově neskutečně podbízivá a mně se nějak moc nelíbila. Jasně, na Christinu se docela dobře kouká, hlavně v tomhle roce, ale celkově mi to přišlo tanečně takové nic moc, ani tak sexy, jak by si protagonisté nejspíš přáli. Ale hudebně je to dobré.

Žádné komentáře:

Okomentovat