sobota 8. října 2016

Taková, jaká jsi, Spaceman, Jarní prázdniny, Klid noci, Bouře století


Taková, jaká jsi (Così come sei, 1978) - 60 %
Celkem pohodový film o tom, jak se starší muž v podání skvělého Marcella Mastroianniho zamiluje do mladé, teprve dospívající dívky, kterou ztvárnila rozpustilá Nastassja Kinski. Kdyby to nevyznívalo do ztracena a kdyby snímek skutečně něco řekl, možná by si to zasloužilo vyšší hodnocení. Takhle jen lehký nadprůměr.

Spaceman (2016) - 20 %
Teda tohle je jeden z nejnudnějších životopisných filmů o baseballu, který jsem kdy viděl. Postava, kterou Josh Duhamel hraje je prostě nezajímavá, klasický ztroskotanec, který chce jenom hrát, a to bez ohledu na to, jak kašle na rodinu. Tady vás ani nezaujme to, že to byl nejstarší profesionál. Prostě nuda.

Jarní prázdniny (Spring Break, 1983) - 30 %
Sem tam je snímek i maličko sexy, ale jinak je to jen klasický film o tom, jak mladíci jedou na pláž, aby si zde užili, ale všechno je trochu komplikovanější, než by se zdálo, hlavně když po jednom jdou namakané gorily. Ani v té oblasti erotického napětí ale snímek moc neexceluje, jediná scéna, která mě rozesmála, byla s krokodýlem.

Klid noci (Still of the Night, 1982) - 60 %
Vzhledem k hereckému obsazení jsem čekal, že to bude ještě o něco lepší, ale musím uznat, že to rozhodně očekávání nenaplnilo. V konečném důsledku je to celkem normální thriller, který vás přece jen nechá až do konce hádat, kdo za tím vlastně je. Meryl Streep je v roli rozkošná a s Royem vytvořili zajímavý pár.

Bouře století (Storm of the Century, 1999) - 60 %
Nemůžu si pomoct, ale za mě je tohle jen jedna další kingovina a já jsem měl pocit, že sleduji něco mezi "To" a "Svědectví". Právě skutečnost, že to ve mně evokovalo již něco viděného, mi docela kazila zážitek z filmu. Musí se tomu ale nechat, že to má výborné temné momenty a Colm Feore se jako hlavní zloduch osvědčil.

Žádné komentáře:

Okomentovat