středa 23. prosince 2015

Zabíječ ovcí, Princezna Fantaghiró 5, Futureworld, Kung-fu nářez, AB Negative


Zabíječ ovcí (Killer of Sheep, 1978) - 60 %
Ten film je rozhodně něco jiného co by se dalo od černošského tvůrce čekat ve své době, ale na druhou stranu, ani přes tuhle skoro jedinečnost mi tento film nepřišel nijak skvělý. Je ale smutné, že jen málo takových filmů z černošskými herci je vyzdvihováno, jako kdyby opravdu nebylo možné točit normálně s černošskými herci.

Princezna Fantaghiró 5 (Fantaghirò 5, 1996) - 45 %
Docela hrozný díl, ale popravdě si myslím, že ten čtvrtý je pořád o dost horší. Už zde nejsou v podstatě žádné známé postavy, kromě Fantaghiró a černé čarodějky, ale její místo je skutečně jen takové epizodní. Ten příběh už by se tady mohl vyvinout jakkoli, což mi prostě vadí. Je to jen další roztahaná epizodka.

Futureworld (Futureworld, 1976) - 50 %
Na tomhle film je strašně moc vidět jedna věc, která mi začíná vadit víc a víc. Používání hudby pro to, aby se zastřelo, co tam není, anebo zdůraznilo to, co se nedaří tvůrcům zdůraznit obrazem a pohybem. Tohle má být místy akční film, ale akční je opravdu jedině hudba a nic jiného. Škoda, protože i pokračování snímku "Westworld" mělo celkem náběh na to být zajímavé a strhující, minimálně myšlenkou.

Kung-fu nářez (Lin Shi rong, 1979) - 80 %
Tohle je prostě akční paráda. Opravdu nemá cenu řešit příběh, o který v tomhle případě prostě nejde. Tady jde o to, že všechny postavy se naprosto neskutečně mydlí a ta choreografie soubojů je prostě dokonalá. Člověk jen zírá, co všechno je možné vymyslet a jak jsou někteří borci ohební a co všechno dovedou. Skvělá zábava.

AB Negative (2015) - 10 %
Tohle byl opravdu film, jehož sledování mi nic nedalo. Už sama vizuální stránka je taková nic moc pěkná, takže se na to hezky nekouká, no a pak je už je to jen spousta kecání ohledně něčeho, co vás ani nezajímá, což nakonec vede k tomu, že ty postavy chcete nesnášet. No, daří se jim to docela obstojně.

Žádné komentáře:

Okomentovat