čtvrtek 17. prosince 2015

XX. století, Osobní strážce, Closer to the Moon, Lie ri zhou xin, Sněhová královna


XX. století (Novecento, 1976) - 70 %
No, moc delších filmů jsem opravdu neviděl. Bylo to opravdu moc, ale na druhou stranu musím uznat, že to měl Bertolucci skutečně dobře vymyšlené a pořád se něco děje, je zde vývoj, a to hlavně díky skvělým hereckým výkonům. Co si budeme povídat, ty známé ksichty vás nutí o něco více, abyste se dívali pořád dál.

Osobní strážce (The Bodyguard, 1992) - 60 %
Kdysi jsem ten snímek měl moc rád, ale teď už vidím, že je přece jen trochu moc roztahaný a bohužel také moc předvídatelný, ať už z hlediska castingu, anebo čistě proto, že ten scénář je velmi přímočarý s klasickými romantickými eskapádami, které se mají skrýt za thriller. Nemůže se tomu ale vzít, že na tu hlavní dvojici se dobře kouká a je mezi nimi chemie, která funguje. Jen ten závěr kdyby byl temnější.

Closer to the Moon (2014) - 40 %
Film, který přesně neví, co vlastně chce být. Jestli zábavnou historií anebo místy až absurdním zpodobněním skutečnosti, anebo jen nudnou historkou o tom, že se tenkrát něco stalo. Nedaří se mu ani jedno, ale je poznat, že zde snaha byla. Jen to prostě nevyšlo a není to dost ujeté na to, aby to fungovalo.

Lie ri zhou xin (2015) - 70 %
Musím říct, že mě docela překvapilo, že Číňané pořád umí natočit podívanou, která je docela dobře drsné, ale hlavně má příběh, má silné scény a je to kriminální. Některé scény mě skutečně potěšily, protože bylo vidět, že se tvůrci chtěli pokusit o něco nového, chtěli přidat něco navíc oproti tradičním béčkovým filmům. Tohle už snadno sahá na áčkovou produkci.

Sněhová královna (Snezhnaya koroleva, 2012) - 45 %
Není to zlé, ale není to ani skvělé. Je vidět, že se tvůrci pokusili o příběh, který má děj, ale bohužel zůstali u toho, že je to celé takové klišovité a není zde úplně originální nápad. Animace překvapivě není špatná, ale ta zbytečná snaha o roztomilost mi moc neseděla. Celkově spíše takový průměr, až podprůměr.

Žádné komentáře:

Okomentovat