neděle 27. prosince 2015

Pět zbraní, Ant-Man, L'uomo, la donna e la bestia, Trávníkář 2: Odvrácená strana vesmíru, Meru


Pět zbraní (Wu du, 1978) - 90 %
Tohle je takový balzám pro duši fanouška akčních filmů. Je krása se na to dívat, a i když je místy hodně patrné, že více než o bojové umění jde o kaskadérské kousky a trochu té akrobacie, pořád to vypadá nesmírně skvělé a ono běhání po stěnách je geniálně natočené. Ani vás nenapadne, že to není možné. V 70. a 80. letech se prostě točily nejlepší kung fu filmy.

Ant-Man Ant-Man, 2015) - 70 %
Něco, co se prostě dalo očekávat. Ve správných momentech je to akční, ve správných momentech je to zábavné, a to je vlastně to, co si od filmů podle marveláckých komiksů asi přejete. Nejsou tak temnou cestou, což by v případě Ant-Mana asi ani nefungovalo. Tohle není postava, která by asi jiným způsobem než tímhle nezaujala. Naštěstí herci byli vybráni dobře.

Tohle je tak velká podivnost, že se mi to nějakým záhadným způsobem prostě zamlouvalo. Není to snuff, ale je to v duchu italské tradice překračovat hranice. Ale ne tolik, aby se to naprosto hnusilo. Tohle je film, který odkazuje na to, co je v člověku zakořeněno a na to, jak snadno/těžko se to dostává ven a jaké následky to může mít. A ano, šokovat snímek místy bude.

Trávníkář 2: Odvrácená strana vesmíru (Lawnmower Man 2: Beyond Cyberspace, 1996) - 30 %
Popravdě jsem podle hodnocení čekal ještě mnohem horší film. Tohle je prostě jen hodně velká béčková ptákovina, která se snažila navázat na něco, na co nemělo smysl navazovat. Ten příběh je naprosto mimo, což vede k tomu, že to nebude diváka bavit. Dovedu si ale představit mnohem horší filmy. Tohle je holt prostě špatné.

Meru (2015) - 60 %
Ale jo, je to dokument, který vypráví celkem silný příběh a docela zajímavě ukazuje, kde jsou možnosti člověka a co všechno jeho tělo snese. Ty výpovědi jsou hodně intenzivní a jsou podávány skutečně tak, že se do různých událostí dokážete vžít. Ale stejně si nemůžu pomoct, mě to prostě nedokázalo tolik zasáhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat