úterý 22. prosince 2015

Člověk z mramoru, Fantastická čtyřka, Princezna Fantaghiró 4, Pinocchio, Bou Chau Mai Sing


Člověk z mramoru (Czlowiek z marmuru, 1977) - 80 %
Je to přece jen trochu roztahané, ale ono je to konceptuálně tak zajímavé, že vás to stejně dovede chytnout. Na první pohled film o natáčení filmu, na druhý pohled bádání po tom, jak to vlastně bylo s jedním člověkem, který se stal velkým komunistickým symbolem. Každý film proti totalitě je dobrý, tenhle je k tomu ještě velmi dobře natočený.

Fantastická čtyřka (Fantastic Four, 2015) - 25 %
Tak v tomhle případě skutečně nechápu, proč se zde začínalo něco znova? Jenom proto, aby mohl být Johnny Storm černoch a celá komiksová rodina tak mohla být politicky korektnější? Tohle už je prostě úlet a navíc celý film je děsně směšný konstrukt, jak kdyby se tvůrci vraceli k základům komiksu, ale přitom si neuvědomili, že tohle bude jenom křeč.

Princezna Fantaghiró 4 (Fantaghirò 4, 1994) - 40 %
Tak tenhle díl už mě opravdu nebavil. Je na něm strašně moc vidět, jak se chtělo ušetřit. Je zde minimum postav, minimum zajímavých lokací a pro jistotu se některé postavy ani nevrátí, i když jsou pro příběh důležité. Potěší návrat některých známějších jmen, ale k čemu to je, když u ten příběh je skutečně tragický?

Pinocchio (2013) - 40 %
Pro mě nijak zásadní zpracování téhle klasické pohádky, kde se má dřevěný kluk stát obyčejným chlapcem. Vizuálně je to celkem hezké, počítačová animace tu docela funguje, ale stejně je to celé takové docela křečovité a je strašně moc vidět, jak jsou ty emoce dětem podávány strašně jednoduše, jak je na ně moc tlačeno.

Bou Chau Mai Sing (2015) - 70 %
Jsem docela překvapen, co za kvalitu k nám z Asie přichází v oblasti kriminálního filmu. Mnohokrát raději si dm nějaký kriminální film z Asie než třeba z Anglie, která je v tomhle ohledu plodná, ale ne zrovna až tak kvalitní. Tohle je film, který není úplně top, ale to mu nebrání v tom, aby měl správnou atmosféru a dovedl vás strhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat