sobota 19. prosince 2015

Annie Hallová, Colossus: The Forbin Project, Princezna Fantaghiró, Pendekar Tongkat Emas, The Great American Girl Robbery


Annie Hallová (Annie Hall, 1977) - 80 %
Woody Allen prostě jede. To je neskutečný živel a je to značka. Jeho humor je hodně specifický a nesedne každému, stejně jako pojetí snímku, které také nemusí být váš šálek čaje. Ale já jsem si užíval ty jedinečné herecké výkony, které jsou tak přirozené a přitom tak zvláštní, že to člověka prostě musí bavit.

Docela mile mě tenhle film překvapil. Jsou tu jen interiérové scény, ale přestože je to ukecané, bavilo mě to a jako sci-fi je to funkční. Díky tomu, že od počítače se dá očekávat cokoli, ale strach z něj se graduje, je tu vytvořena velmi dobrá atmosféra, s čímž jsem ani nepočítal. Navíc to má celé takový parádní béčkový look své doby. Za mě nečekaně dobře.

Princezna Fantaghiró (Fantaghirò, 1991) - 80 %
Nádherná nostalgie, která mě opravdu dostala. Lamberto Bava ukázal, že je mu blízký nejen horor, ale také rodinné příběhy a pohádky. Tady vytvořil skvělou, silnou hrdinku, která prožívá celkem zajímavé dobrodružství, kdy vlastně musí dospět. A to všechno s neskutečně krásnými triky a lokacemi, které poznáte, stejně jako české herce. Je to místy trochu hloupé, trochu moc zaměřené na děti a šaškování, ale stejně je to krásné a pořád i po letech zábavné.

Mě jebne... to se prostě nemohli vykašlat na ty digitální triky? Kdyby se na ně vykašlali, tak je tady opravdu minimum prvků, které by mě iritovaly. Tohle je neskutečně dobrý snímek, který si bere za vzor čínské výpravné akce, ale jede si ve svém a dovede akcentovat indonéské prostředí. Ne, opravdu jsem nečekal, že z Indonésie přijde něco tak skvělého, co budě mít výborné akční scény, navíc místy neskutečně nápadité.

Ale co, v tomhle filmu prostě očekáváte, jsou kozičky a ty zde dostanete. A jsou to kozičky pěkné. No, ale to je bohužel tak všechno, protože příběh zde opravdu trpí a není jinak moc o co stát. Některé scény jsou pak úplně trapné a budete nad nimi kroutit hlavou, ale pořád jsou zde nahotinky... no jo, ono v tom prostě víc není.

Žádné komentáře:

Okomentovat