pondělí 28. září 2015

Tristana, Terminator Genisys, Proč jsem nesnědl svého taťku, Stan Helsing, The Death of "Superman Lives": What Happened?


Tristana (Tristana, 1970) - 70 %
Silný snímek, který překvapivě není až tak divácky náročný, ale stejně je do něj těžké proniknout, protože celou dobu prostě budete mít pocit, že něco není v pořádku a že se to celé musí nějak zvrtnout, že není naděje na naprosto šťastný konec. Herecky výborně obsazené, což jen Luis Buñuel potvrzuje zdatnou režií. Přesto mě nedokázal uhranout.

Terminator Genisys (Terminator Genisys, 2015) - 60 %
Kdyby ten snímek neměl Arnolda Schwarzeneggera, tak mě asi nechá úplně kladným. Arnold jednoduše dokazuje, že i na stará kolena je on tou hvězdou a on táhne film ke zdárnému konci. Scenáristicky je to zbytečně přeplácané, přitom je zápletka v konečném důsledku neskutečně jednoduchá. Škoda, přece jen jsem čekal, že to bude trochu víc.

Proč jsem nesnědl svého taťku (Pourquoi j'ai pas mangé mon père, 2015) - 40 %
Francouzi se pustili do animovaného filmu, kde jsou ještě opice, ale hned od začátku je vidět, že se z nich mají stát lidé. A o tomhle vlastně snímek je. Jaký asi byl přechod z jednoho vývojového stupně na další? Je to rádoby vtipné, je to rádoby emotivní a celkově to nijak neohromí, ale asi ani úplně nezhnusí. Animace celkem ujde.

Stan Helsing (2009) - 5 %
Tohle už opravdu není ani trochu vtipné. Ani trochu by mi nevadilo, kdyby si tvůrci dělali z hororů srandu, ale takovou cestou to opravdu nemá žádný smysl. Je to ubohé, je to utahané a nebyl zde snad ani jeden jediný vtip, který by mě donutil se usmát. To je na komedii opravdu špatné. Fekální humor v tomhle provedení je ubohý.

Kdyby to bylo alespoň trochu zkrátilo a některé pasáže se vypustili, a možná ještě kdyby se podařilo přemluvit Nicolase Cage, je to dokument na 100 % hodnocení. Tohle je prostě něco, co mě zajímá, a je tady tolik informací - v některých pasážích až příliš - které jsou pro fanoušky parádní. A hlavně nejen informací, ale také vizuálního materiálu, který je skvělý. Navíc tu máte hrdiny i záporáky. Ano, také věřím Kevinovi Smithovi každé slovo a Jona Peterse nesnáším. Sakra, já ani Supermana nemám rád, ale tohle bych chtěl vidět.

Žádné komentáře:

Okomentovat