neděle 20. září 2015

Bezstarostná jízda, Dáma ve zlatém, House of Flesh Mannequins, Paprika, La herencia Valdemar II: La sombra prohibida


Bezstarostná jízda (Easy Rider, 1969) - 80 %
Jeden z těch filmů, o kterých dlouho slyšíte, ale nevíte, dokud je neuvidíte. Tak já už jsem viděl a už vím. Je to výborný film, a to jak herecky, tak i zpracováním. Ona je dějová linka velmi jednoduchá, ale to podání tady prostě vede a dává celému filmu něco navíc, co vás stáhne do doby a pomůže vám pochopit postavy.

Dáma ve zlatém (Woman in Gold, 2015) - 80 %
Ten film má slabá místa a jsou zde scény, které jsou zbytečně vyhrocené a jsou dané pouze na efekt, ale to mi ani tak nevadilo. Snímek mě bavil, mimo jiné i proto, že celý příběh je nesmírně zajímavý, a to jak z pohled soudu, tak i z pohledu útěku z Rakouska před nacisty K hereckým výkonům nic nemám. Ryanovi věřím neustále a tady mi mou víru oplácí.

Tohle je přesně ten typ filmu, který nebudete oceňovat pro to, jak zde herci hrají, ani pro to, jak propracovaný je scénář. Popravdě by mě docela zajímalo, jestli byl nějaký scénář skutečně napsán. Tohle je jednoduše snímek, který oceníte pro to, co zobrazuje. A buď to ve vás něco zanechá, nějak vás to osloví, anebo nikoli. Mě to neoslovilo.

Paprika (Papurika, 2006) - 75 %
Další krásná ukázka toho, že Japonci prostě umí natočit vážný a zajímavý film, který má myšlenkový přesah, a to všechno s tím, že se jedná o snímek animovaný. Nikdo jiný to nedokáže tak dobře jako oni, jako kdyby ve světě stále panovalo přesvědčení, že animace je hlavně pro děti. Japonci tu vlajku nesou statečně a pevně a naštěstí se k nim přidávají další.

Je hezké, že se najdou lidé, kteří pokračují v odkazu velmistra Lovecrafta. V tomhle případě se dokonce sám tvůrce objevuje v příběhu. Tedy samozřejmě zahraný nějakým španělským hercem. Je to velmi podobné prvnímu filmu, v podstatě ve stylu rozdělení na televizní minisérii. Skvělé momenty hned vedle těch slabých.

Žádné komentáře:

Okomentovat