sobota 15. srpna 2015

Zvětšenina, Mr. Turner, My Old Lady, Hacker, Ai To Makoto


Zvětšenina (Blowup, 1966) - 70 %
Samozřejmě, že jsem od filmu čekal úplně něco jiného, ale to jen proto, že jsem o něm sem tam něco načetl, ale jeho sledování pořád oddaloval. Člověk si pak vytvoří naprosto jiný obrázek, než jaký ve skutečnosti dostane. Jsou zde ale scény, které mě prostě zaujaly a od kterých se nedalo odtrhnout, a tak hodnotím lépe než většinu režisérových snímků.

Mr. Turner (Mr. Turner, 2014) - 70 %
Rozhodně to není film, po kterém byste nadšením skákaly do vzduchu. Timothy Spall má v podstatě celý film jeden výraz, což je ale součástí jeho výkonu, který je obdivuhodný. Celému filmu pak trochu chybí vypjaté okamžiky, protože ono je to všechno podáno v jednom tempu, ale přesto je život malíře Turnera zajímavý.

My Old Lady (2014) - 70 %
Takový příjemný příběh, který uplyne, na chvíli ve vás zanechá docela hezké pocity a víru v lepší vztahy mezi lidmi, ale stejně tak celkem rychle tyhle pocity vymizí a je dost možné, že si druhý den z toho filmu nic moc pamatovat nebudete. Ale ten první dojem, ty první pocity jsou skutečně docela příjemné.

Hacker (Blackhat, 2015) - 30 %
Tohle prostě ne. I na mě to bylo až neskutečně zdlouhavé a postrádalo to pak v podstatě jakékoli napětí. Mann ukazoval svou sílu v akčních scénách, které byly skutečně skvěle natočeny, ale šetřil s nimi jako se šafránem. Akční thriller, nebo alespoň thriller, a já jsem se u něj opravdu neskutečně nudil. Takhle to dopadá, když chce být někdo moderní za každou cenu.

Ai To Makoto (2012) - 60 %
Nějak jsem nevěřil tomu, že by Takashi Miike zvládl i muzikál, ale formálně to zvládl dokonale. Jenže samotný příběh se mi moc nelíbil. Ano, je docela dobré do celkem romantického dramatu šoupnout i trochu té akce, tady to prostě vypadá dobře, ale forma to tentokrát až tak moc nezachránila. V některých chvílích jsem se ale skvěle bavil.

Žádné komentáře:

Okomentovat