sobota 8. srpna 2015

Giulietta a duchové, Kamisama no iu tôri, Bu er shen tan, Cowboys vs Dinosaurs, Echoes of War


Giulietta a duchové (Giulietta degli spiriti, 1965) - 55 %
Ono se sice tvrdí, že je to ženský protipól ke slavnějšímu "8 1/2", ale nemůžu si pomoct, ono je to prostě jen to samé babrání se v tom samém, akorát je to všechno v úchvatných barvách, které jsou skutečně dokonalé. Nedokázal jsem se ale do filmu dostat a jednoduše mě to nebavilo. Nějaké ty hodnoty se tomu ale prostě vzít nemůžou.

Kamisama no iu tôri (2014) - 70 %
Takashi Miike je prostě můj favorit z režisérského hlediska, protože vždycky dokonale vystihne formu. Asi se už moc opakuji... ale tohle je další krásná ukázka. Na první pohled je vidět, že snímek vychází z mangy, protože Miike tomu všechno přizpůsobil. Stylizování, ujetost příběhu, ujetost brutality. Je to jen část delšího příběhu, ale i tak se toho děje hodně. Jen mi to stylem i smyslem dost připomínalo "Gantz".

Bu er shen tan (2013) - 60 %
Jet Li se objevil v akční komedii, která je v chanovském duchu, ale místy dotažená až do skutečných absurdit, jako je létání postav. Nijak mi to nevadilo, přidávalo to na grotesknosti celého filmu, který je překvapivě zábavný a překvapivě dobrý v akčních scénách. S těmi herci se prostě bavíte, stejně jako se oni bavili během natáčení.

Cowboys vs Dinosaurs (2015) - 20 %
Klasicky špatný film, který hraje na to, že dinosauři jsou prostě oblíbené potvory. Jsou, o to žádná, ale tady mi to kazí jak příšerné CGI efekty, tak snad ještě příšernější herci, kteří vám tenhle zážitek opravdu dovedou hodně zprotivit. Sem tam je tu nějaká hláška, ale celkově to pořád vyznívá hloupě a až příliš vážně na to, jak je to pitomé.

Echoes of War (2015) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale tenhle směr moderního westernu se mi moc nelíbí. Minimum děje, pomalé záběry, slova, která mají něco znamenat, ale v konečném důsledku vlastně tolik neznamenají. Ne, tohle prostě není western, na který bych chtěl až tak moc koukat. Za chvíli se to omrzí a už to nebude vůbec zajímavé.

Žádné komentáře:

Okomentovat