úterý 3. června 2014

Experiment Philadelphia, Kačenka a zase ta strašidla, 50x a stále poprvé, Batman, Následníci mstitelů - hrdinové zítřka


Experiment Philadelphia (The Philadelphia Experiment, 2012) - 50 %
Další celkem obyčejná inspirace filadelfským experimentem natočená jen proto, aby to bylo zajímavé, aby tam bylo něco ze skutečných dějin.  Asi si fakt budu muset najít nějaký dokument, který se tomuhle tématu věnovat, protože žádný film mi zatím nepřinesl to, co jsem chtěl. Nějaké mysteriózní drama. Jen samé akce. Tohle je ale i celkem průměrné.

K tomuhle dílu už nemám takový vztah jako k prvnímu, přece jen jsem ho jako dítě, myslím, neviděl, nějak mi uniknul. Pořád je to ale taková pěkná pohádka, že si nemůžu pomoct a líbí se mi to. Příběh se zde hezky uzavřel.

50x a stále poprvé (50 First Dates, 2004) - 80 %
Adama Sandlera mám prostě rád a jako jeden z mála herců je pro mě schopen hrát v romantické komedii a být u toho vtipný. Tohle je komedie, která má myšlenku, má zajímavý příběh a skvělé postavy, nikoli jen ty v hlavních rolích. Tenhle snímek se mi překvapivě - tohle se mi tak často nestává - líbil ještě víc po druhém zhlédnutí.

Batman (Batman, 1989) - 80 %
Musím říct, že už ten film na mě nedělá takový dojem jako v době, kdy jsem byl dítě. Měl jsem ho tenkrát za mnohem temnější. Tohle je důvod, proč je lepší na Burtonovy filmy koukat jako dítě. Mají na vás pak mnohem silnější dopad. Nic to ale nemění na tom, že Jack Nicholson je pořád výborný a tahle batmanovská adaptace se nemá za co stydět.

Následníci mstitelů - hrdinové zítřka (Next Avengers: Heroes of Tomorrow, 2008) - 55 %
Asi nemá moc smysl se pozastavovat nad nesmyslným českým překladem, ale co se dá dělat. Tohle je docela fajn jednohubka, kde oceníte hlavně skutečnost, že v dětech poznáváte jejich rodiče. A když klasické Avengers neznáte, možná vás to taky bude bavit. Ale určitě ne tolik.

Žádné komentáře:

Okomentovat