pátek 13. června 2014

The Naturalist, Nepřítel, Abigail, Five Thirteen, Let's Play Nomad X


The Naturalist (2012) - 60 %
Tohle je zvláštní snímek. Ani ne tak proto, že je o homosexualitě a pochybách, ale spíš v tom smyslu, jak je podaný. Jedná se o snímek depresivní, se sci-fi prvky a velmi pomalým vyprávěním, kdy často jde o dojem než o obsah. Ale proč ne. Nudné to není, jen je třeba do snímku trochu proniknout.

Nepřítel (Enemy, 2013) - 40 %
Tohle není špatný film, je zajímavý, jsou v něm myšlenky, které se mi líbí, jenže celkově mě to prostě zklamalo. Myslím si, že by mi ten film více řekl, kdybych se na něj podíval podruhé, ale vzbudil ve mně takové pocity, že se ani podruhé koukat nechci. 

Abigail (2012) - 30 %
Nemůžu si pomoct, ale ten snímek ve mně prostě nic nezanechal. Bylo to jako dívat se 15 minut na něco, co mi absolutně nedává žádné pocity. Nic. Ten snímek mě nechal naprosto chladným, což by očividně podle tématu a herectví neměl. No, nedá se nic dělat.

Five Thirteen (2013) - 30 %
I když se to tváří jinak, je to neskutečně schematický film, který na nás útočí kýčovitými promluvami jednotlivých hrdinů, hlavně pak v závěru, kde dojde k pomyslnému a doslovnému rozhřešení. Ano, místy je to docela drsné a tomu filmu to sedí, ale to je asi jediné, co stojí za zmínku. Camea známějších tváří jsou taky celkem fajn, ale pro příběh většinou nemají valný význam.

Let's Play Nomad X (2013) - 30 %
Spojení hry s příšernou grafikou s komentářem ze skutečného života. Nemůžu si pomoct, ale to by ten komentář musel být o hodně zajímavější, aby si tenhle filmeček sáhnul na lepší hodnocení. Takhle je to spíše pěkný experiment s hodně nejistým průběhem.

Žádné komentáře:

Okomentovat