pondělí 2. června 2014

Flo, Elefante, Dark Noir, Experiment Philadelphia 2, Velmistr


Flo (2013) - 80 %
Některé lidské osudy jsou prostě zajímavé, o to důležitější pak je, když o nich dokáží sami mluvit. Riley Hooper nechal nemocnou fotografku Flo Fox mluvit a naprosto to stačilo. Je zajímavá, je tragická, ale nikdy se nevzdává, její fotografie mají většinou myšlenku, někdy jsou prostě vtipné. Takhle objevovat osobnosti se mi líbí. Dokument na nic netlačí, nechce ani říct moc. Všeho akorát.

Elefante (2011) - 90 %
Tohle je přesně to, proč si myslím, že mohou být krátké filmy výborné. Je zde nápad a myšlenka, která je sdělena, je zde skvělá maska, která je středem celého příběhu, a nakonec je zde i stylizace, která tomu dává tu správnou atmosféru. Tohle se u každého krátkého snímku nevidí. "Elefante" mě dokázal pobavit a také dojmout. Povedené.

Dark Noir (2014) - 70 %
I když je to filme na podporu alkoholu - konkrétně to produkuje firma Absolut - tak je to pořád rozhodně zajímavý kousek, především pak v tom smyslu, že se zde propojuje 3D a 2D animace a docela to funguje. Film má i nosnou myšlenku, má zápletku a nakonec i pointu, která není až tak třeskutá, ale pořád dobrá. Na marketingový film je tohle hodně dobré.

Experiment Philadelphia 2 (Philadelphia Experiment II, 1993) - 40 %
Stavění chabé báchorky na filadelfském experimentu prostě nefunguje. Je to jen příběh o tom, že se změnila minulost a došlo k naprosto novému vývoji na zemi. Aby to bylo cool, jsou do toho přidáni nacisté, ale jinak je to jako jeden díl nějakého provařeného televizního seriálu. Happy end je pak nasnadě.

Velmistr (Yi dai zong shi, 2013) - 75 %
Vizuálně krásné, boje zde jsou zajímavé a myslím, že se film docela drží i skutečnosti, i když tedy všechno stylizuje. Tohle je film, který si skutečně nejvíce užijí ti, co vyznávají život na asijský způsob a milují filmy o bojovém umění. Tohle je skutečně o umění a je to tak i podáno. Krásné souboje, ale není to tak živelné. Přece hlavně šlo o vizuální dojmy a o to, jestli oceníte hloubku, která se v životě toho, kdo praktikuje bojové umění, nachází.

Žádné komentáře:

Okomentovat