neděle 8. června 2014

Z pekla, Russian Roulette, Futurama: Fialový trpaslík, Francis, Kat: Válečná zóna


Z pekla (From Hell, 2001) - 60 %
Já bych chtěl říct, že to je výborný film, ale prostě není. Musím vycházet z toho, že se jedná o film podle komiksu, navíc komiksu, který je prostě skvělý. Alan Moore je spisovatelský génius a spolu s Eddiem Campbellem vytvořil něco, co v komiksu nemá obdoby. Film, který podle předlohy vznikl je celkem dobře temný, má zajímavé postavy, ale hloubku komiksového románu jednoduše popřel.

Russian Roulette (2014) - 80 %
Tenhle film byl pro mě průměrný, než mě dostal svou pointou. Ona vůbec není nějaká šíleně překvapivá, ale celý film díky tomu dostal nové kouzlo, které je kompletní a zábavné. Prostě mě to dostalo, i když spoustě lidí to třeba tolik neřekne. A budou finále považovat za obyčejné.

Futurama: Fialový trpaslík (Futurama: Into the Wild Green Yonder, 2009) - 75 %
Tenhle díl se mi opět líbil a hodně mi sedl. Je to zábavné, je to pořádně ujeté a opět se zde řeší strašně moc věcí, ale prostě to funguje. Bender jde trochu více do pozadí a vlastně to ani moc nevadí, protože z pozadí dělá většinou nejlepší vtipy. Spojení feminismu a ochrany přírody je zde skutečně parádní.

Francis (2013) - 70 %
Kdyby nebylo té celkem statické a neemotivní animace, která je graficky jinak docela zvládnutá, tohle by bylo skvělé. Atmosféra je výborná, tohle je prostě skvělý strašidelný příběh k ohni, u něhož se opravdu můžete bát. Potvrzuje, že to, čeho se bojíte nejvíc, ani nemusíte vidět.

Kat: Válečná zóna (Punisher: War Zone, 2008) - 50 %
Pro mě je tohle pořád lepší verze než předcházející díl, i když je zde jiný hlavní představitel. Líbí se mi to hlavně v těch drsných scénách, kde jsou pořádné masakry. Prostě to k tomu sedí a konečně je tu superhrdina, co se nebojí zabíjet šmejdy i ženského pohlaví. Jinak je to nudně předvídatelné a klišovité, ale tenhle prvek se mi prostě líbí.

Žádné komentáře:

Okomentovat