čtvrtek 8. května 2014

The Philosophers, Authors Anonymous, Avengers Confidential: Black Widow & Punisher, Veterán, Bad Asses


The Philosophers (2013) - 40 %
Naprosto úžasný nápad. Svět je před jadernou apokalypsou a učitel má dvacet žáků. Jeden deset z nich (tedy 10 z 21) má jisté místo v bunkru. Ty ostatní musejí zůstat vně. Buď budou zabiti, anebo počkají na radioaktivní spad, který se rychle blíží. Koho ostatní vyberou? Jak se rozhodnou? Kdo má právo žít a kdo ne? Výborná myšlenka, jen se z ní nakonec vytratil jakýkoli smysl a jakékoli opravdu smysluplné poselství. Ten finální objev je pak jen hřebíčkem do rakve zajímavě rozjetému snímku.

Authors Anonymous (2014) - 10 %
Sám jsem autor, který si chce plnit sny. Asi vím, kde dělám chybu. Nejsem podlézavý ubožák, který udělá všechno pro to, aby něco svého vydal, anebo nejsem prostě jen pitomec. Kaley mám rád, ale mimo "Big Bang" si vybírá otřesné filmy. Tohle je náhled na skupinu špatných autorů, kteří si myslí, že jsou něco víc, i když toho o psaní asi ani moc neví. Jako kdyby scénárista o psaní nic nevěděl, respektive vše jen směšně bagatelizoval. Není to vtipné, to je na tom celém nejsmutnější. Komedie bez vtipu... A nakonec i bez smyslu.

Avengers Confidential: Black Widow & Punisher (2014) - 30 %
Zase jedni superhrdinové v japonské animaci. Na první pohled to nevypadá nějak moc lákavě, na pohled druhý je to přesně takové. Rádoby špionské, rádoby zamotané, ale přitom neskutečně přímočaré a i přes přítomnost dvou zajímavých (titulních) postav je to akorát klasická nuda boje dobra se zlem. Ale tak co, superhrdinové táhnou, tak se podobné zbytečné příběhy dál budou natáčet.

Veterán (Bad Ass, 2012) - 60 %
Danny Trejo jako frajer, co nakopává zadky těm, na které policie kašle anebo je na ně krátká. Je to strašně předvídatelné, ale stejně si nemůžu pomoct, tohle je prostě docela fajn. Nýmand (i když tedy veterán z Vietnamu), co dá hajzlům na budku. Treja mám rád, takže asi tak.

Bad Asses (2014) - 60 %
Škoda, že je ta zápletka v podstatě naprosto stejná jako v první dílu, ve filmu "Veterán". Kdyby to bylo alespoň trochu obměněno, jsem ochoten dát ještě více, než v případě prvního filmu. Takhle je to až moc stejné, i když nějaké vtipy jsou díky Gloverovi lepší. Právě on je tím, proč by tenhle snímek samostatně fungoval mnohem lépe než "Veterán". S Trejem jsou tihle dva staříci výborní. Mimochodem, možná i malinko překvapí, že Glover je o dva roky mladší než Trejo, jemuž je letos 70 let. Prostě borci.

Žádné komentáře:

Okomentovat