úterý 20. května 2014

Scooby Doo: Záhada kolem Wrestlemánie, Pokémon 6 - Jirachi, co plní přání, Oldboy, Paranoia, Odplata


Scooby Doo: Záhada kolem Wrestlemánie (Scooby-Doo! WrestleMania Mystery, 2014) - 55 %
No jo, oni to ví, že mám slabost pro wrestling. Nevím proč, ale tenhle sport prostě miluji a každý film o něm mě přivádí do nostalgie. Tohle je prostě klasický Scooby-Doo, kde jsou hlavní postavy neskutečně otravné, ale ten wrestling a hlavně hlasy skutečných wrestlerů, některých mých oblíbených (Kane nebo Triple H), mi prostě udělali radovat. V příběhu je vidět celkem snaha, boje v aréně dobré. Většině lidí to nejspíš moc neřekne, ale tohle se mi líbilo. Ach, ta nostalgie. Moje nechuť ke Scoobymu tady musela jít stranou.

Pokémon 6 - Jirachi, co plní přání (Pokémon: Jirachi - Wish Maker, 2003) - 50 %
Roztomilý příběh, kde se představují zajímaví Pokémoni. Snaží se to být až příliš moc dojemné a moc to hraje na přátelství, ale tohle už tak nějak k Pokémonům patří. Byl jsem rád, když se vrátil Brock, ale teď zase odešla Misty. Vysvětlení bude někde v seriálu, který tak nakoukaný nemám. No, je to celkem standardní. Příběhově nic moc, vizuálně spíše průměrné, ale pokud máte tenhle svět rádi, sedne vám to.

Oldboy (Oldboy, 2013) - 75 %
Kdyby to nebyl americký remake, jdu ještě výš. Jenže Spike Lee udělal to, že vzal skvělý korejský film, respektive jeho komiksovou předlohu, a natočil podobně dobrý film. Naprosto skvělý casting vedl k tomu, že film je v tomto směru přístupnější západnímu divákovi, zápletka je dobře vystavěna, ale tohle zvládli už Korejci. V některých případech bylo až moc zřejmé, že se Spike jen neinspiroval korejským filmem, ale rovnou převzal některé skvělé scény. Sharlto Copley opět válí ve výborné záporné roli. Skvělé, jen prostě podruhé.

Paranoia (2013) - 40 %
Rozjíždí se to docela dobře, že by to mohl být celkem zajímavý thriller. Začátek to má trochu jako "Social Network", ale mění se to spíše na mírně mafiánský snímek, což je dáno jen praktikami, které se zde uplatňují. Jenže bohužel v konečném důsledku je to celkem obyčejný, happy endový film o tom, jak jeden mladý frajer dokáže přemoct celou korporaci. Ach, ta Amerika má světlou budoucnost.

Odplata (Payback, 1999) - 70 %
Mela Gibsona jsem měl vždycky rád a v tomhle tvrďáckém thrilleru, kde je za akčního hrdinu mi prostě sedl. Celé je to stylizované, jako kdyby to skoro bylo natočené podle komiksu. Předlohou byl román, ale vizuální stránku se podařilo zvládnout dobře. Je to správně tvrďácké, příběh není úplně hloupý, naopak je celkem propracovaný. Už kdysi mi tenhle film sedl a nic se nezměnilo ani po nějaké době.

Žádné komentáře:

Okomentovat