úterý 27. května 2014

Pokémon: Zoroark - Master of Illusions, Priorities, Myšák Stuart Little 3, The Box, Slomo


Pokémon: Zoroark - Master of Illusions (Gekijouban Poketto monsutâ: Daiamondo & Pâru - Gen'ei no hasha Zoroâku) - 60 %
Standardní Pokémonní příběh, který vás, pokud Pokémony přímo nenávidíte, nemůže urazit. Pravda je to trochu na jedno brdo a ty Pokémoni už se i v rámci filmů moc opakují, ale sem tam nějaké ty novinky jsou. Jsem hlavně rád, že to jsou jen krátké kusy, protože on by delší čas těmhle scénářům neslušel.

Priorities (2014) - 60 %
Kdyby to nemělo tak příšernou grafiku, tak se mi tenhle filmeček líbí, ale ta vizuální stránka mě místy skutečně iritovala. Tvůrci se pustili do celkem akčních sekvencí, ale ty jednoduše nevypadají dobře. Smysl příběhu už je trochu něco jiného, a ten mě zaujal.
Film můžete zhlédnout zde.

Myšák Stuart Little 3 (Stuart Little 3: Call of the Wild, 2005) - 20 %
Film s nepěknou grafickou stránkou a animací, která má docela daleko k dokonalosti, s neskutečně předvídatelným příběhem a informací o tom, že skauti jsou vlastně celkem šmejdi a není mezi ně snadné zapadnout, když jste trochu jiní. To, čím se zabýval první film, je zde znova a je to pořádná nuda. Animace Stuartovi ani nesluší, právě v hraném filmu byla jeho výjimečnost.

The Box (The Box, 2009) - 50 %
Já z toho Kellyho snad budu mít vředy. Ten člověk je neskutečný. Jeho filmy v sobě mají úžasné prvky. V případě "Boxu" je to samotná krabička a její myšlenka, prvky sci-fi, skvělý retro styl. Jenže jak se to dá dohromady a jak se snažíte film sledovat, opět se dostavují podobné pocity jako u "Apokalypsy" nebo "Donnieho Darka". Těch témat je strašně moc, Kelly se snaží vydávat svoje myšlenky za stěžejní, ale přitom se neubrání béčkovosti, které ale chybí nadhled. Kelly pro mě prostě nefunguje a "The Box" je jen dalším důkazem. Skvělé nápady, ale chybí jim konzistence. Pointa dobrá, jen si také bohužel uvědomíte, jak banální to celé vlastně je.

Slomo (2014) - 90 %
Někdy se prostě vyplatí zpomalit. Krásný příběh o člověku, který skvělou kariéru vyměnil za kolečkové brusle. Ale ty jsou jen symbol. Někdy je prostě potřeba zpomalit a to, hlavní, co člověk dostane, je štěstí. Vlastně mu trochu závidím.
Film můžete zhlédnout zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat