čtvrtek 24. dubna 2014

Železní andělé 3, Madagaskar 2: Útěk do Afriky, Cold Comes the Night, Concrete Blondes, Dumbbells


Železní andělé 3 (Tian shi xing dong III mo nu mo ri, 1989) - 70 %
Mám pro tuhle asijskou sérii prostě slabost. Hlavně i proto, že tenhle díl je trochu vtipnější než ty předchozí, a člověk tak získává zase trochu jiný zážitek. Akčně je to pořád dobré, choreografie je rychlá, svižná, dokonce mi přijde, že trochu nadčasová. I po těch letech to má pořád grády. Škoda, že těch dílů nebylo natočeno víc.

Madagaskar 2: Útěk do Afriky (Madagascar: Escape 2 Africa, 2008) - 55 %
První díl se mi líbil moc, třetí mě také docela bavil, ale druhý je pro mě hluché místo, kde se vlastně jen opakuje dění toho, co bylo v prvním filmu a už to kupodivu není tak vtipné. Některé postavy, a to i hlavní, mi přijdou otravné, než jakékoli jiné. No, znovu už tohle asi podstupovat nebudu. Mám "Madagaskar" tak nějak propojený s dobou ledovou a musím říct, že ta se mi jako série celkově zamlouvá více.

Cold Comes the Night (2013) - 40 %
Slepý kriminálník, který zajme ženu a její dceru. Vypadá to na nějaké to home invasion, ale to se nakonec nekoná. Spíše než horor, jedná se o thriller s prvky detektivky, kde je celkem budováno napětí, ale zase taková sláva to není. I když se zdá, že se nás budou snažit scénáristé ohromit, nakonec je to více méně přímočaré. Ani nevím, jestli je dobře, nebo špatně, že nebyla využita lépe dcerka, ale vzhledem k její přítomnosti je to spíše špatně. Divím se, že Bryan Cranston, zrovna on, který má hlas od pána boha, tu musí mluvit s ruským, nebo jakým přízvukem. Asi nemá cenu si moc nalhávat, čekal jsem víc. Ono se toho nakonec moc neděje, a když už si myslíte, že to skončí, tak vás ještě čeká trochu toho nic. A aby tomu nebyl konec, následují nehorázně dlouhé titulky, snad 11 minut...

Concrete Blondes (2013) - 35 %
V poslední době se urodilo celkem dost filmů, kde jsou akční holky hlavními hrdinkami. Ať už je to třeba "Violet & Daisy" nebo "Spring Breakers". "Concrete Blondes" se nesou v podobném duchu, jen se snaží být o něco přímočařeji vtipnější. Scénář si potrpí na různé poskoky v čase, které však poměrně polopaticky uvádí, aby náhodou nedošlo k mýlce a divák okamžitě věděl, o co vlastně jde. Jenže pár dobrých scén, které ale rozhodně nejsou skvělé, samotný scénář nezachrání, a tak se jen jedná o nudnou jízdu s jednou zajímavou hrdinkou, která je až zbytečně upozaděna.

Dumbbells (2014) - 50 %
Je to hrozná kravina, ani to není moc vtipné, ani to nemá nějak převratný scénář, naopak, kostra je prostě normální, klasická romantika, bez nějakých moc velkých zvratů, do toho divné postavy, místy přiblblý humor, který není ani trochu vtipný, ale přesto přese všechno, mě tenhle film sedl a bavil mě. Za mě si těch 50 % zaslouží.

Žádné komentáře:

Okomentovat