úterý 1. dubna 2014

Bratři z donucení, Zkus mě rozesmát, Horší už to nebude, Jmenuji se Oliver Tate, Lásky čas



Bratři z donucení (Step Brothers, 2008) - 60 %
Tak strašně předvídatelný film, ale nedá se nic dělat. Jsou tady scény, které se mi líbili a už jen představa J. C. Reillyho a Willa Ferrella jako nevlastních bratrů v jejich věku, kteří bydlí u rodičů, je výborná. Není to nic převratného, ale sem tam jsem se opravdu pobavil. Škoda, že ty scénáře jsou až tak jalové a nezaměří se i na příběh, ne jen na situace.

Zkus mě rozesmát (Just Go with It, 2011) - 80 %
Ten název mluví za své. Adam Sandler mě zkusil rozesmát a zase se mu to podařilo. Ten chlap v sobě má prostě něco, co spousta lidí nesnáší a stejná spousta lidí miluje. Mně to sedí a těším se na každý jeho další film. Tenhle je rozhodně z těch hodně povedených.

Horší už to nebude (Stranger Than Fiction, 2006) - 80 %
Mám rád příběhy, kde jsou samotné příběhy v hlavní roli. Tady se naprosto úžasně propojuje realita s románovou skutečností. Will Ferrell je naprosto neskutečný a já pořád lituji toho, že podobných filmů netočí víc a že se raději tolik upíná na ujeté komedie. Herecké obsazení je ale v tomhle snímku obecně parádní. Dojemné, ale ne moc, romantické, ale ne moc, dramatické, ale tak akorát. Snad jen ten konec mohl být jiný. Většinou ale máte z filmu pocit souznění.

Jmenuji se Oliver Tate (Submarine, 2010) - 50 %
Ten film má zvláštní tempo, zvláštní poetiku. Jako kdyby si žil ve svém vlastním světě a nechtěl k nám ani moc nakouknout. Příběh a herecké výkony jsou natolik stylizované, aby bylo celou dobu jasné, že se jedná o jiné dílo. Mám ale pocit, že si film až moc tímhle krokem říká o pozornost, že až moc chce být jiný a zajímavý. Některé scény takové skutečně jsou, ale dohromady je to zvláštní koláž, kdy někteří v ní nebudou vidět nic, jiní zase střípky něčeho jedinečného.

Lásky čas (About Time, 2013) - 90 %
Dobře, poslední dobou mě dojme v podstatě cokoli, ale nemůžu si pomoct, tenhle film se mi hodně líbil. Myslel jsem, že to bude jen obyčejná romance, ale tušil jsem Richard Curtis by do toho mohl dát trochu víc. A také dal. Není to film, který trailer slibuje, je to film jiný, lepší. Richard Curtis opět ukazuje, jak moc krásný je pro něj život a jak krásný by měl být pro nás. A láska ve všech podobách do něj patří.

Žádné komentáře:

Okomentovat