středa 13. srpna 2014

Zrůda, Fena, Zásilka, Gun Woman, My Mom Smokes Weed


Zrůda (Beast, 2009) - 60 %
Zpočátku to vypadá na hodně intenzívní zážitek, protože jakmile se tam objeví ten pejsek, celkem nebezpečně vypadajíc kluk a nijak méně nebezpečný otec, musí se něco podělat. A také se to podělá, a dost drsně, ale najednou jako kdyby snímek něco ze své síly ztratil. Ten konec už je takový celkem očekávaný a skoro se chce říct, že obyčejný.

Fena (La chienne, 1931) - 85 %
Tohle je příběh o femme fatale pěkně po evropsku. Žádný důraz na to, jak je hlavní hrdina drsný, jaký je to bore. Naopak, je to celkem normální člověk, který se díky své nevyhledávané touze a chtíči proměňuje v ubožáka. Krásná ukázka sebedestrukce se skvělými hereckými výkony a výbornou režií.

Zásilka (Cargo, 2013) - 55 %
Celkem chápu, co nám ten film chce říct, ale nějak mě to nedostalo, jak by mělo. Ano, je to o tom, že náš život je v některých případech podružný, že jsme schopni se ho vzdát, abychom zachránili jiné, ale aby mě zrovna tohle poznání dostalo v tomhle obalu, to bohužel ne.

Gun Woman (2014) - 65 %
Bože, ta neklidná kamera už mě vytáčí. Tady je strašně moc vidět, jak je zbytečně nadužívána. Jinak se ale jedná o výborné béčko, od kterého dostanete to, co čekáte. Je to místy neskutečně tuctové, ale jsou tu výborné ujeté nápady, které sice logicky nefungují, ale jinak vypadají moc dobře. Japonci jsou skvělí magoři a v tomhle podání dokazují, že si dovolí hodně. A proč ne?

My Mom Smokes Weed (2008) - 40 %
Hezký snímek o tom, jak si mamka jde se synem koupit trochu trávy, aby se dostala do lepší nálady. Ta situace je sama o sobě dost absurdní, s čímž se tvůrci celkem spokojili, protože jinak z toho nevytřískali v podstatě nic.

Žádné komentáře:

Okomentovat