neděle 24. srpna 2014

Země bez chleba, Prodavač iluzí, NON-STOP, The Jockstrap Raiders, Parts per Billion


Země bez chleba (Las Hurdes, 1933) - 80 %
Luis Buñuel není krutý, ale je věcný. Suchým a dokumentárním tónem nás film informuje o tom, jaký je v regionu chudoba, co se tam děje a jak to dopadá. Smrt je tu na denním pořádku a vypravěč nám tyto skutečnosti prezentuje téměř až chladně. Ale ono to vyznívá o to lépe, protože je jasné, že stejně chladně se k regionu chová vláda, která na nějakou chudobu a umírání kašle. Nadčasové, protože chudoba pořád existuje, stejně jako apatie vládnoucích.

Prodavač iluzí (El vendedor de humo, 2012) - 55 %
Iluze má většinou rád a rád se dívám na filmy o iluzionistech a kouzelnících, ale tenhle mě opravdu nijak nenadchnul. Evropští filmaři si jdou cestou originální, vlastní animace, což je sice chvályhodné, na druhou stranu se to ne každému bude líbit. Ale má to nějaký ten příběh a je vidět, že byla snaha i o emoce. Myslím však, že to jde lépe.

NON-STOP (Non-Stop, 2014) - 70 %
Výborný thriller, kterému postupně dochází nápady a je jasné, že ten konec se prostě už nějak dokope. Liam Neeson je opět jako akční hrdina skvělý, až na ten silný emoční proslov, který mu ale nadiktovali scénáristé. Jinak musím říct, že se mi líbil film díky svému napětí, které je skutečně hmatatelné. Nevydrží to celou dobu, ale Liamovi fandit budete.

The Jockstrap Raiders (2011) - 55 %
Animace, která může snadno někomu připadat opravdu hnusná, na druhou stranu ale dobře vykreslené charaktery, které se utápějí v banálním příběhu z války. Na jednu stranu fajn, ale na druhou stranu je tohle trochu vyčpělé. Překvapuje mě, že grafika docela dobře vykresluje i některé detaily.

Parts per Billion (2014) - 30 %
Film, který se snaží ukázat, jak jsou emoce silné, jak jsou silná pouta mezi lidmi, což se snaží činit na pokraji katastrofy lidstva. Neskutečně nezvládnutý film, který je až neuvěřitelně nudný v tom, co se nám snaží říct. Nezajímavé osudy se zde mísí ve špatném střihu a nudných scénách, kdy dokonce i sex vyznívá nemastně a neslaně. Ono to jde jinak, ale ne vždy.

Žádné komentáře:

Okomentovat