pondělí 11. srpna 2014

The Hiccup, Světla velkoměsta, Amateur, Flash Gordon, The Youth in Us


The Hiccup (2012) - 55 %
Není to až tak vtipné, jak by to chtělo být, ale celá ta situace je tak krásně ujetá, že se mi to prostě alespoň trochu líbit musí. Je tu gradace vtipu, který je celkovou pointou, ale není to nic oslnivého, co by vás už nenapadlo nějakou chvíli před koncem.

Světla velkoměsta (City Lights, 1931) - 95 %
Charlie Chaplin opět prokazuje neskutečnou nápaditost, co se do struktury a návaznosti jednotlivých scének týká. Navíc nám dokazuje, že i při komedii jde také o děj, a tak vytvořil celkem zajímavé postavy, tedy samozřejmě kromě té své klasické - Tuláka. Excentrický milionář je výborný a slepá květinářka krásně dojemná. Opět film, který funguje ve všech svých momentech.

Amateur (2013) - 45 %
Na snímku je vidět, že se jedná pouze o určitou část k něčemu většímu. To se uvádí i v závěru filmu, kde se hovoří o snímku "Manchild", ke kterému by tohle měl být prequel. Ukazuje se zde, jaké jsou praktiky ve světě sportu. Nemyslím si však, že by tímhle měl snímek nějak zásadně překvapit, a to ani osoby, které se americkým sportem moc nezabývají.

Flash Gordon (Flash Gordon, 1980) - 90 %
Konečně! Tohle je prostě naivní nádhera. Tak neskutečně banální zápletka, ale v tak nádherně kýčovitém vizuálu, že člověk prostě nemůže jinak a zamilovat se. No dobře, a případně film nesnášet, protože je to strašná kravina. Tvůrci ale chápali film jako poměrně zásadní, protože to obsazení je skvělá, stejně jako hudba nadčasových Queenů. Prostě skvělé béčko, které musí fanda jako já zbožňovat. Takhle dokonale zachycené kouzlo starého komiksu, jsem snad ještě neviděl. Z toho doslova čiší láska k braku. Krásné!

The Youth in Us (2005) - 75 %
Život někdy přináší krutá zjištění, někdy se sami rozhodneme, že je nejlepší s tím něco dělat, i když je takové rozhodnutí skutečně to poslední, které uděláte. Dojemný příběh, který si na nic nehraje, je krutý, ale krásný zároveň. Není to prvoplánově dojemné, ale celkem syrové. Takové podání se mi zamlouvá.

Žádné komentáře:

Okomentovat