úterý 19. srpna 2014

My Favorite Picture of You, Me and My Gal, Noreen, Muppets Most Wanted, Kluk z Ellingtonu


Jako rodinný film to smysl má a jsou v tom emoce, o tom žádná, přece jen i dost se toho dá vyjádřit v podstatě jen dvěma větami, ale za srdce mě tohle chytnout nedokázalo. Nejsem z kamene, ale možná komplexnější seznámení s lidmi by bylo lepší.

Me and My Gal (1932) - 65 %
Celkem zábavný film, kde se kadence jednotlivých vtipů a scének celkem rychle střídá, což vyznívá velmi dobře. Sem tam se přistihnete, že vás prostě baví se na to koukat. Není to nic skvělého, spíše se ukazuje, že komedie je Hollywoodu jednoduše vlastní. Pravda, těžko pochopit, proč by zrovna tenhle film měl být tak výjimečný, aby se objevil mezi 1001 nejlepších.

Noreen (2010) - 50 %
Otec a syn Gleesonovi se sešli v jednom filmu, starší jako herec, mladší jako režisér. Je to výborně britské, je zde pěkně drsný humor, což mi sedí, ale jinak se jedná spíš o takové hezké cvičení o tom, jak se někdo dívá na policajty. Proč ne, nedostalo mě to, ale sem tam něco pobavilo.

Muppets Most Wanted (2014) - 70 %
Není to už takové jako film z roku 2011, není to taková zábava, ale pořád jsou zde momenty, které jsou výborné. Mohou za to hlavně skvělí herci, kteří se zde sice pitvoří, ale nějak to do toho patří. Přece jen, hlavní postavy jsou loutky. Příběh je správně ujetý a napínavý, podíváme se pořádně do světa. Ale jo, nakonec spokojenost.

Kluk z Ellingtonu (The Ellington Kid, 2012) - 45 %
Dobře vyprávěná nudná historka. Není to nic, co by vás mělo odrovnat, je to celkem přímočaré a jasná, ale to, jak je vyprávěna, je celkem dobré a nasloucháte, i když vlastně moc není čemu se divit a o co se tolik zajímat. Jako prozaická povídka by to bylo fajn.

Žádné komentáře:

Okomentovat