úterý 6. února 2018

Pirates of Tortuga, Professor Marston and the Wonder Women, Rebel in the Rye, Rememory, Return to Montauk




Pirates of Tortuga (1961) - 40 %
Spíše rodinný film než nějak dobrodružný, natožpak akční. Tohle je snímek, který si může rodina pustit v neděli a ani ho nesledovat. Možná, když na něj sem tam kouknou, se trochu pobaví, ale spíše ne. Piráti jsou v tomhle podání takoví celkem bezzubí, spíš zábavní frajeři než nějaká hrozba, což je pojetí, které mi nesedlo.

Líbí se mi, co ve skutečnosti stojí za postavou Wonder Woman a jak se v současné podobě v podstat změnila k nepoznání, alespoň tedy v tom smyslu, že se jedná o hrdinku, která je nyní symbolem feminismu, nikoli nutně dominance, nebo submisivity. Jen kdyby byl i tenhle snímek trochu odvážnější.

Rebel in the Rye (2017) - 60 %
Klasický dobrý životopisný snímek, který stojí na hercích, kdy Nicholas Hoult svou roli zvládl skvěle, profesionálně, stejně jako Kevin Spacey, od něhož bych nic jiného nečekal. Pořád doufám, že to není jeho poslední role. Film není zbytečně vyhrocený, má celkem klidné plynutí a představuje Salingera i těm, kdo ho tolik neznají.

Rememory (2017) - 55 %
Není to tak promyšlené, jak by se to chtělo tvářit, není to tak chytré, jak by si to přálo, ale přesto se jedná o snímek, který vám nevadí dokoukat až do konce, i když zde na vás nečeká překvapení, které byste si přáli. Peter Dinklage ale ukazuje, že má tolik charismatu, aby utáhl celý film, a díky němu vás to baví.

Return to Montauk (2017) - 50 %
Nemastá neslaná romance, respektive návrat minulosti, do současného života jednoho autora. Snímek v podstatě slouží jen k tomu, aby Stellan Skarsgård ukázal svoje herecké schopnosti, což se mu daří, především pak ve chvíli, kdy má monology (předčítání), které jdou skutečně intenzívním diváckým zážitkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat