neděle 8. října 2017

A Quiet Passion, Děda, Drone, Route Irish, Unforgettable




A Quiet Passion (2016) - 60 %
Cynthia Nixon rozhodně není jedna z hereček, které bych obdivoval, ale za to nemůže asi tak ona sama, jako seriál "Sex ve městě". Musí se uznat, že ve filmu "A Quiet Passion" se role básnířky Emily Dickinson zhostila skvěle. Také je to hlavní pozitivní stránka. Herecky je to prostě dobré. A výprava se také povedla.

Děda (2016) - 70 %
Není to skvělý film, ale není hloupě vtipný, jako se to některým českým filmům daří. Je takový pozitivní, všechno je tu v pohodě, a to se mi na něm hrozně líbilo. Jako kdyby se takhle normálně nedalo žít, ale třeba tak někdo opravdu žije. Některé části zbytečné (těhotenství, Čtvrtníček), ale jinak se mi film líbil.

Drone (2017) - 50 %
Každý konflikt má dvě strany, to je jasné. Válka s terorismem je toho také důkazem. Nemůžeme se prostě spolehnout na to, že budou trpět nevinní jen na jedné straně. Ne, budou trpět na obou. Tenhle snímek se to snaží ukázat v takovém lehčím thrillerovém tempu, které není pořádně vyhroceno, snad až ke konci. Ale za mě průměr.

Route Irish (2010) - 60 %
Ken Loach umí vyhmátnout celkem obyčejná témata, a tak se zdá skoro překvapivé, že si vybral něco takového jako válku v Iráku. Ta se jeví lehce prvoplánová. Ale v jeho pojetí je to o něčem jiném, v Iráku samotném skoro nejsme a zaměřujeme se na trochu jiné následky, než jak jsme zvyklí. Přesto ale film nakonec není nějak extra objevný.

Unforgettable (2017) - 30 %
Z obsazení jsem byl docela na film natěšený, protože i Rosario i Katherine jsou krásné ženy. Ale zrovna Rosario tady moc své herecké schopnosti neukazuje a mám pocit, že je to ona, kdo film hodně shazuje. Samozřejmě až po scénáři, který sám o sobě nemá čím překvapit a jede si v klasických nudných kolejích.

Žádné komentáře:

Okomentovat