čtvrtek 24. srpna 2017

Přes palubu, Pokojný bojovník, Queen Rock Montreal & Live Aid, The Holly Kane Experiment, Štvanice




Přes palubu (Overboard, 1987) - 60 %
Klasický Garry Marshall, který se chce zalíbit publiku. No dobře, ale v téhle fázi své tvorby ho ještě chtěl i pobavit, což mu vyšlo, hlavně díky skvělé chemii mezi Russellem a Hawn, kteří si prostě sedli už od roku 1983 a tady jen ukázali, že jejich partnerství je pevné a také zábavné. Dobrá a vtipná dvojice.

Pokojný bojovník (Peaceful Warrior, 2006) - 40 %
Nemůžu si pomoct, ale tenhle snímek ve svém žánru ničím nevyniká. Jasně, zajímavé je to, že jde o gymnastiku, ale přece jen je to pořád příběh sportovce, který se nevzdává. Já netvrdím, že to nejsou silné příběhy, ale nebýt Nicka Nolteho, který svou roli zvládl skvěle, tak mě ani nebaví se na film dívat.

Freddie je zde v dobré formě, ale přišlo mi, že to jsou hlavně ostatní členové Queen, kteří skutečně září a dostávají ze sebe maximum. Zazněly zde parádní písničky a musím říct, že některé mi více sedí studiově. Freddie má ale pořád tak skvělý hlas, že je prostě táhne a vás stáhne s sebou. A to myslím v tom nejlepším.

Není to vyloženě průser, aby to bylo tragické, ale přece jen je to moc roztahané na to, aby to udrželo divákův plný zájem až do konce. Film se snaží o to, aby byl napínavý, ale přece jen k tomu nemá až tak dobré dispozice, které by byly dány scénářem. Objevují se zde pak scény celkem očekávané, kde si řeknete, no jo, to tady muselo být.

Štvanice (The Hunted, 1995) - 50 %
Jasně, tohle opravdu není film, který se vím vryje do paměti tím, jak je jedinečný, na druhou stranu se jedná o snímek, který je celkem snesitelný, je zde postava, která má vývoj, a je zde docela napětí, navíc to vede i k použití nějakého toho bojového umění. Jasně, s ninjy se dá udělat víc srandy, ale aspoň trochu jí zde je.

Žádné komentáře:

Okomentovat