úterý 22. srpna 2017

Bonded by Blood 2, Futurologický kongres, The Crowded Sky, Deník Anny Frankové, The Fast and the Fierce




Bonded by Blood 2 (2017) - 30 %
Nemůžu si pomoct, ale všechny tahle "gangsterky" mi přijdou na jedno brdo. Opakují se zde scény, opakují se zde záběry a dějově mě to prostě až moc brzy přestává zajímat. Asi na ně začínám mít alergii a začínám postrádat smysl v tom, proč na ně vlastně koukám. Tohle mi fakt nic nedává. Měl bych to omezit.

Futurologický kongres (The Congress, 2013) - 70 %
I když má film rozhodně co říct a má v sobě poselství, které je dáno i tím, že byl příběh převeden do tohoto média, tak je to především forma, která tady zaujme, a to naprostým právem. Chvíli máte pocit, že se jedná o něco dalšího z pera Charlieho Kaufmana, ale přitom je to příjemné sci-fi s krásnou fantazií a nádherně bizarně absurdním vývojem.

The Crowded Sky (1960) - 50 %
Ve vzduchu má dojít ke kolizi. Tryskáč a dopravní letadlo se mohou srazit. I když se musí ocenit, že v roce 1960 si tvůrci vybrali celkem náročné téma, minimálně na natočení, tak přece jen se nepodařilo natočit až tak napínavý film, který by udržel vaši pozornost celou dobu až do samotného konce. Vývoj je moc předvídatelný.

Deník Anny Frankové (The Diary of Anne Frank, 1959) - 70 %
To téma a celá historie kolem deníku Anne Frank je tak silné, že by museli být tvůrci skutečně hňupové, aby to zkazili. To se nepovedlo a snímek je ukázkou toho, že deník Anne Frank může fungovat nejen jako kniha samotná, ale i v tom hraném provedení, kde se krásně ukazuje snaha žít dál normálně v prostředí klaustrofobie a strachu,

The Fast and the Fierce (2017) - 10 %
Dějově to překvapivě až moc čerpá z "Rychle a zběsile 8", ale to jen na začátku. Pak už je to jen snaha o to, aby nespadlo letadlo, kde je manželka jednoho z nejméně zajímavých hlavních hrdinů, jakého jsem kdy ve filmu viděl. Nezaslouží si to přímo odpad, ale dobrý snímek "The Fast and the Fierce" opravdu není.

Žádné komentáře:

Okomentovat