čtvrtek 10. srpna 2017

Boj o oheň, Poorna, Possible Worlds, Prostitute, Quentin Durward




Boj o oheň (La guerre du feu, 1981) - 75 %
Filmový zážitek, který si nezažijete na plátně mockrát. Přece jen, je to experimentální film, ale zároveň je to film, který chce vyprávět nějaký základní příběh a také chce ukázat, jak moc jsme kdysi měli k přírodě a zvířatům. Jako kdyby to byl jiný druh, jako kdybychom na tohle dávno zapomněli. Je to škoda. Annaud ale natočil výborný film.

Poorna (2017) - 70 %
Člověk dokáže cokoli a je jedno, jestli je dospělý nebo jen dítě. Záleží, jestli si za tím půjde, jestli chce naplnit svůj sen a jestli k tomu dostane alespoň trochu podmínky. Tohle snímek "Poorna" hezky ukazuje. Musím dívku obdivovat, protože já bych něco podobného určitě nezvládl. Ale ta síla ducha je krásná.

Possible Worlds (2000) - 50 %
Nemůžu si pomoct, ale nějak jsem od toho filmu čekal víc. Tilda Swinton je tu skvělá a ukazuje, jak různé role dovede zahrát, jak dovede být krásná i chladná. Jedna z chameleonských hereček. Bohužel příběh je tak tajemný, až vlastně moc tajemný není a propojení thrilleru se sci-fi zde za mě nefunguje moc dobře.

Prostitute (1980) - 40 %
Na jednu stranu oceňuji tu jednu hodně explicitní scénu, to se přece jen tak ve filmu nevidí, pokud to není porno, na stranu druhou vás film dokáže unudit konverzacemi, které jsou skoro o ničem. Jako kdyby se tvůrci snažil říct, že být prostitutkou není jednoduché, o tom žádná, ale taky to může být pořádná nuda.

Quentin Durward (1955) - 50 %
Tak jsem si jen potvrdil, že historické filmy prostě nemusím. Nevím, čím to je, jestli těmi kostýmy, trochu výraznějším přehráváním, anebo prostě jen tím, že mi vadí doba, příběh, který je takto vyprávěn, ale i když vidím, že ten film není špatně natočen, nedokáže ve mně vzbudit žádné emoce. A nebude to jen tento.

Žádné komentáře:

Okomentovat