sobota 17. června 2017

Gulliver's Travels, Hamlet, Psí srdce, Srdce v Atlantidě, (K)lamač srdcí


Gulliver's Travels (1939) - 45 %
Nějak nevím, co jsem si vlastně myslel, že uvidím, ale musím říct, že mě tenhle animák docela zklamal. Animace Liliputů v kontrastu s Gulliverem je prostě divná a podle mě to neplní ten efekt, jaký by mělo. Gulliver vyniká už svou výškou, nemusí vynikat i grafickou stránkou. Je to takové uřvané, a i když animace není špatná, zase tolik jsem se nebavil.

Hamlet (Hamlet, 1990) - 55 %
Je to fajn no. Ale to je tak všechno. Jsou zde zajímaví herci, kdy Glenn Close nepředvede v podstatě nic, Ian Holm na to má málo prostoru podobně jako Helena Bonham Carter, a tak to stojí všechno na Melovi, který ukazuje, že dovede zahrát každou emoci, ale stejně tuhle verzi Hamleta nikam nepovyšuje.

Psí srdce (Heart of a Dog, 2015) - 40 %
Nemám rád asociační filmy, protože i když v sobě mají myšlenku - nebo ji mít mohou - to, jak jsou podány, mi prostě vadí natolik, že ze samotného filmu vlastně nemám žádný pořádný zážitek, protože mě nebaví jej sledovat. Navíc si nejsem jistý, jestli tady vlastně nejsou ty asociace trochu samoúčelné. Minimálně místy vyznívají divně.

Srdce v Atlantidě (Hearts in Atlantis, 2001) - 80 %
Zrovna tahle kniha Stephena Kinga patří k mým oblíbenějším, i když není vyloženě na špici. Ale Anthony Hopkins a Anton Yelchin dali postavám tu správnou podobu a já jsem jen znovu a rád sledoval jejich příběh, který je o dospívání, není to příběh vyloženě hororový, ale o to je krásnější jeho laskavost s lehkou tragičností.

(K)lamač srdcí (L'arnacoeur, 2010) - 50 %
Není to úplně špatné na to, že to je vlastně "jenom" romantický film, který se snaží o to, aby zaujal jak romantickou rovinou, tak i rovinou humornou. Do toho je ještě lehce akce, aby to mělo ten správný drive. Jen mě ten snímek stejně nedovedl bavit tak, jak bych od dobré romantické komedie očekával.

Žádné komentáře:

Okomentovat