pátek 16. června 2017

Gulliverovy cesty, Hadewijch - mezi Kristem a Alláhem, Hamlet, Happy New Year, Hasta la vista!


Gulliverovy cesty (Gulliver's Travels, 2010) - 20 %
Tohle nebylo pěkné. Jack Black je tak nesmírně předvídatelný v komediích, až to pěkné není. Nemá v nich co nabídnout a debilní scénář, kde musel být romantický příběh, i když je tam dokonale zbytečný, mu vůbec nepřidává. Pár fajn herců, kteří si natáčení nejspíš užívali, ale na diváka nic z toho nepřenesli.

Hadewijch - mezi Kristem a Alláhem (Hadewijch, 2009) - 50 %
tohle je snímek, který v sobě má docela velký potenciál, protože se zaměřuje na téma fanatismu, které je s současné době docela zásadní. Zaměřuje se na něj ale z trochu jiného pohledu, což je dobře. Bohužel celkově mě podání docela zklamalo a já jsem nebyl schopen vnímat hlavní hrdinku jako postavu, jejíž osud by mě zajímal.

Hamlet (Hamlet, 1948) - 90 %
Netvrdím, že je to ultimátní ztvárnění Hamleta, ale Laurence Olivier je tu úplně jiný, než jsem očekával. Čekal jsem něco velikášského, ale on je neskutečně lidský a hlavně je skvělý v meditativnějších scénách, ale i v těch akčnějších. Tohle je zpracování, na které se člověk podívá i víckrát.

Happy New Year (2014) - 75 %
Jasně, je to mainstream jak řemen, je to kýčovité, scenáristicky jednoduché, není to ani nějak extra promakané jako heist movie, který je kombinovaný s tanečním filmem, ale je to prostě tak parádní jízda... tedy hlavně v těch akčních a tanečních scénách. Shahrukh Khan předvádí neskutečnou pohyblivost. A kamera ví, proč ho tak miluje.

Hasta la vista! (Hasta la Vista, 2011) - 70 %
"Prcičky" trochu jinak. Místo skupiny nadržených mladíků tu máte skupinu tří nadržených hendikepovaných mladíků. I když by se mohlo jednat o zbytečně dramatickou změnu, podařilo se ji zvládnout velmi dopbře, hendikep je ukázán jako určitá překážka, ale i jako něco s čím se dá žít a nakonec možná i dosáhnout toho touženého poprvé.

Žádné komentáře:

Okomentovat