neděle 2. dubna 2017

LelleBelle, The Incident, The Park Is Mine, The Summoning, Loď


LelleBelle (2010) - 60 %
Vlastně velmi jednoduchý děj o tom, že dívka chce hrát na housle, ani tak nemá zájem o sex. Jenže pak si řekne, že by to chtěla zkusit, a ono jí to nedá to, co by chtěla. A tak hledá. V sexu přece musí být něco víc, než se jí doposud zadařilo. A možná, pokud najde to, co chce, budeš na housle hrát skutečně skvěle. Odvážné s krásnou hlavní hrdinkou.

The Incident (2015) - 40 %
Snímku se docela dobře daří zachytávat ono cosi, co by mohlo být šílenstvím, anebo jen snahou do něj nespadnout tím, že zkusím něco nového, i když se dál topím ve svých problémech. Ale trochu mi zde chybělo nějaké východisko, jako kdybych s koncem zjistil, že tady není to důležité, co mělo být řečeno.

The Park Is Mine (1985) - 80 %
Za mě pecka. Téma veteránů z Vietnamu a jejich psychického kolapsu - pravda - není nic nové, ale tohle béčkové pojetí, kdy Tommy Lee Jones vezme útokem Central Park, aniž by chtěl někomu ublížit, je tak krásně naivně nostalgické že jsem si film prostě užíval. Sice jsem čekal jiný konec, ale i tenhle se dá snést.

The Summoning (2017) - 40 %
Chvílemi jsou zde scény, které by skoro i naznačovaly, že tenhle snímek bude cool, nebo že bude zajímavým či případně alespoň děsivý. Je to takové milé nadechnutí, kdy si říkáte, jo, teď to bude stát za něco. Ale ono to nakonec stejně za nic moc nestojí a je to přesně ten nijaký film, jakým se tváří být od začátku.

Loď (The Vessel, 2016) - 60 %
Je to takový zvláštní film. Na jednu stranu moc nemusím tyhle pomalé filmy, které se snaží vás donutit přemýšlet, na stranu druhou mě ale tenhle něčím zaujal. Do jisté míry je to přítomnost Martina Sheena, ale na druhou stranu je to i poetičnost celého filmu, která bohužel vede k rozpačitému závěru.

Žádné komentáře:

Okomentovat