neděle 23. dubna 2017

Buffalo Bill, Kočky netančí, Město ztracených, Květina a had, Har Dil Jo Pyar Karega...


Buffalo Bill (1944) - 50 %
Takový celkem klasický western o tom, jak se jeden bílý člověk snaží dostat mezi indián a nakonec z toho udělá show, kterou ukáže všude po světě. Není to nějak extra zajímavý životopis téhle známé postavy, spíše jen zbytečně moc akční podívaná, kdy ale ty akční scény vyznívají trochu mimo mísu. Dobré herecké obsazení.

Kočky netančí (Cats Don't Dance, 1997) - 55 %
Jako animovaný muzikál to není špatné a písně jsou zde docela dobré, jako dějový film je to hodně slabé a strašně neoriginální. Kluk - tady spíš kocourek - z maloměsta se vydává do velkoměsta, aby se stal hereckou hvězdou. Není to jednoduché, ale asi čekáme happy end. V tomhle film nepřináší nic zajímavého, jen humor a zpěv.

Město ztracených (Frontier Marshal, 1939) - 65 %
Snímek hraje hlavně na to, že zde má známé westernové postavy. Wyatt Earp a Doc Holiday jsou mezi fanoušky oblíbení a jejich ztvárnění Randophem Scottem a Cesarem Romerem zafungovalo velmi dobře. Do toho střílení, trocha romance a krásných žen a je z toho dobrý western na jedno krátké odpoledne.

Květina a had (Hana to hebi, 2004) - 75 %
Tohle je prostě snímek, který mi od Japonců velmi sedí a který ukazuje jejich lehce - možná i trochu více - zvrácenou poetiku krásy a násilí. Krása a násilí spolu mohou souviset, už záleží jen na tom, jak se to podá. Snímek "Květina a had" určitě zachází za hranice, které jsou ochotni mnozí diváci akceptovat, ale přesto je velmi zajímavý s krásně bizarními scénami.

Takový hezký, milý film, který se snaží být i zábavný. Vlastně je to strašně roztahaná romance, či něco, co by se tomu mělo podobat, ale na hercích je vidět, že si to užívali a na mě ta jejich pozitivní energie docela přešla. Shah Rukh Khanj je zde ve vedlejší roli, ale stejně má parádní nástup a finále. Salman Khan zvládá hlavní roli s bravurou.

Žádné komentáře:

Okomentovat