neděle 8. ledna 2017

Sni svůj krátký sen, Eine Armee Gretchen, Francis in the Navy, Čínská brána, Apples from the Desert


Sni svůj krátký sen (Dream a Little Dream, 1989) - 70 %
Já vím, že ten film je vlastně banální, dává na odiv klasické hodnoty, ale nemůžu si pomoct. Na začátku se mi vizuální stránka nějak extra nelíbila, ale jakmile jsem se do stylu osmdesátek dostal, okouzlilo mě to a já se celkovým pojetím bavil. Navíc Corey Feldman a Jason Robards si v tomhle skvěle kontrastně sedli. Hodně dělá i super hudba.

Eine Armee Gretchen (1973) - 40%
Za mě jednoznačně zklamání. Čekal jsem, že snímek bude mnohem odvážnější, ale on je ve skutečnosti celkem umírněný a není zde nic tak šokující, a to ani z hlediska válečného snímku, ale samozřejmě ani z hlediska snímku erotického. Ženy jsou zde krásné, o tom žádná, přírodní, ale dějově je to prostě nuda, bez nápadu.

Francis in the Navy (1955) - 40 %
Když už nevíte coby, tak do filmu přidejte dvojníka, to hned dá komediální sérii nový náboj. A tak je zde Donald O'Connor hned dvakrát, ale nemohu si pomoct, tohle už mi přijde celkem vyčpělé, bez pořádného nápadu, s opakujícími se zápletkami. Francis už není tím hláškujícím frajerem jako v prvních filmech.

Čínská brána (China Gate, 1957) - 50 %
Takový celkem standardní válečný film v malé produkci, kdy je hodně patrné, že se natáčelo v studiu. Snímek je trochu moc americko-propagandistický, ale tak s tím se dalo v této době docela počítat. Zachraňují to docela zajímavé postavy, které jsou dobře zahrány svými představiteli, kdy Angie Dickinson je asi nejlepší.

Apples from the Desert (2014) - 60 %
Je hezké se podívat na izraelský film, do izraelského prostředí. Líbí se mi to poznávání kultury, se kterou se normálně nesetkávám. Natočené je to dobře, ale zrovna nějaký moc extra zážitek z tohohle prostě nemám. Je to příjemné, je to lidské a ukazuje to fanatismus, který nesnáším, ale neodrovnalo mě to.

Žádné komentáře:

Okomentovat