čtvrtek 26. ledna 2017

Forbidden Zone, Pevnost Apačů v Bronxu, Fúsi, Den blbec, Warrior Savitri


Forbidden Zone (1980) - 55 %
Rozhodně to není film pro každého a při jeho sledování jsem si říkal, jestli jsem už viděl něco divnějšího. Popravdě si nejsem jistý, jestli ano, nebo ne. Můžete si však být jistí, že tohle je nevšední zážitek, který vás ale dovede okouzlit svou bizarní nápaditostí. V tomhle ohledu prostě funguje a zaslouží si alespoň ten lehoučký nadprůměr.

Pevnost Apačů v Bronxu (Fort Apache the Bronx, 1981) - 60 %
Dobrý snímek s dobrými hereckými výkony a zajímavým pohledem do ulic. Paul Newman je klasicky dobrý, Pam Grier je krásně šílená, ale snímek je přece jen takový trochu moc pomalý, je to spíše dokument, který není dost dobře vygradovaný na to, aby dokázal strhnout. Škoda, protože to začínalo dost slibně.

Fúsi (Fúsi, 2015) - 70 %
Každý máme něco, s čím vstupujeme do života. Na jednu stranu je to fakt, jak vypadáme, jaké jsou naše fyzické predispozice, na druhou stranu je to něco uvnitř, co nás popohání kupředu, anebo táhne dolů. Fúsi je tlustý, ale navíc ještě žije ve vakuu, které si sám vytvořil. Film poměrně syrově a intenzivně ukazuje, jak se mu daří udělat ten jeden důležitý krok a něco změnit.

Den blbec (Nicht Mein Tag, 2014) - 40 %
Začal jsem film sledovat v jednom žlutém autobuse, ale udělalo se mi šoufl, tak jsem si řekl, že ho raději dokoukám doma, pokud vůbec. Nakonec ano a musím říct, že tohle rozhodně není jedna z lepších komedií německé provenience poslední doby. Je zde až moc nudných momentů a to finále je takové dost nablblé.

Warrior Savitri (2016) - 25 %
Teda s podprsenkou jít do vany, to už je na mě trochu moc. Cenzura intimních partií ve filmu je někde směšně tragická. K tomu ještě naprosto nefunkční akční scény, kdy hlavní představitelka je prostě marná, no a za výsledek máte jen hezké pozlátko s pěknými, dooranžova laděnými barvami, ale to je skutečně všechno, co tady dostanete.

Žádné komentáře:

Okomentovat