pondělí 2. ledna 2017

Banjo, Je s námi konec?, Kartonový boxer, Come and Find Me, I Wake Up Screaming


Banjo (2016) - 40 %
Dramatický hudební a akční film z Indie, který vyniká především hudební stránkou, jež je dobrá. Jinak se jedná o pohádku o tom, jak se jedna kapela snažila prosadit, ale nebylo to tak jednoduché, protože to nikdy není jednoduché. Postavy nejsou nijak zásadně zajímavé, vyprávění rozvleklé a může nudit.

Je s námi konec? (Before the Flood, 2016) - 100 %
Ať už jsou některé věci, co jsou zde řečené, skutečně pravda, nebo jsou trochu přitažené za vlasy, aby vyzněla výpověď dokumentu ještě tíživěji a intenzívněji, ale tohle je prostě film, s nímž sdílím názory a který říká to, co si myslím. Lidé kurví tuhle Zemi a musí se nám to vymstít, pokud se sami nezměníme.

Kartonový boxer (Cardboard Boxer, 2016) - 50 %
Herci se docela snaží, hlavně Thomas Haden Church chce ukázat, že je dobrým hercem, což on je. I tvůrci se snažili přijít s celkem zajímavým námětem. Ale v konečném důsledku je tohle spíš přece jen takové nedokonalé cosi, co se snaží útočit na emoce. Finále už mi přišlo takové povinné, mohlo to být hodně jiné a lepší.

Come and Find Me (2016) - 30 %
Nemůžu si pomoct, ale ten film je tak neskutečně zdlouhavý, že se z toho vytratilo napětí a mně bylo už ke konci v podstatě jedno, co se děje a jak to dopadne, i když se to celkem dobře akčně zvrtlo. Film se snažil o to, aby byl temnější, niterní, emotivní, ale nakonec je z toho jenom ptákovina, která ani tu akci nezvládá moc skvěle.

I Wake Up Screaming (1941) - 70 %
Je škoda, že je to v současné době takový spíš tradiční noir, protože ve své době to mohl být - a byl - film, který některými scénami docela překvapil, i když to není rozhodně nic explicitního. Jsou lepší noir filmy, ale ani tenhle by si nezasloužil zapadnout. Přece jen, je to film s dobrými hereckými výkony.

Žádné komentáře:

Okomentovat