úterý 4. října 2016

I Tvillingernes tegn, Jitsuroku Abe Sada, Joshy, Muž v divočině, Mohenjo Daro


I Tvillingernes tegn (1975) - 50 %
Tohle už mi nepřišlo tak zábavné jako předchozí díly téhle eroticko-komediální série. Pořád se mi líbí, že je zde nějaký základní groteskní příběh, do něhož jsou naverbovány erotické scény, a vzájemně se to nevylučuje, ale naopak to funguje dohromady. Tady mi ale přílišná grotesknost prostě neseděla.

Jitsuroku Abe Sada (1975) - 80 %
I když by se vlastně dalo říct, že to je strašně jednoduchý film o tom, jak si ona vzala víc, než by měla, tak je to podle mě skvělá ukázka toho, jak je možné zachytit chtíč, který jde až za hranice toho, co jsme schopni tolerovat. Ale přesto se najdou tací, kteří se nechají určitým způsobem obětovat, aby druhé ukojili. Velmi silný snímek se skvělými záběry, kde nic není vidět, ale stejně se vám zvedá kufr anebo vás mrazí.

Joshy (2016) - 30 %
Asi se stávám nenávistným, ale nějak nechápu, proč bych tohohle hňupa a jeho kámoše měl sledovat a měl z toho mít ještě dobrý zážitek. Jejich osudy mě ani na chvíli nezajímaly, jejich problémy se mnou nic nedělali. Přišlo mi to jen jako ukecané velké nic o tom, že někdy je člověk ve sračkách, někdy se z nich dostane.

Muž v divočině (Man in the Wilderness, 1971) - 70 %
Jasně, není to tak nabušené jako "Revenant", ale na druhou stranu to pro mě má zajímavou atmosféru a nechybí zde velmi dobré, silné scény, které na vás udělají dojem. Jednou z nich je i napadení medvědem, které mě až překvapilo, jak velmi dobře se jej povedlo zachytit, a to bez jakýchkoli digitálních triků, což bylo ve své době nemožné.

Mohenjo Daro (2016) - 60 %
Místy je to takové hodně patetické, místy je to trikově dost tragické, ale přesto si nemohu pomoct, ta vizuální přeplácanost se mi prostě líbila, stejně jako ten celkem jednoduchý příběh. Jasně, ta stopáž je hodně přehnaná, ale na to se dá u indických filmů zvyknout. Jsou prostě jiné. A tenhle případ se mi celkem líbil.

Žádné komentáře:

Okomentovat