čtvrtek 6. října 2016

Agent 69 Jensen i Skorpionens tegn, (Maruhi) shikijô mesu ichiba, Rec 2, Romeo, Sedící býk


I tenhle díl je pořád dobrý, hlavně v tom, jak tvůrci neustále přicházejí s něčím novým, čím tyhle erotické filmy ozvláštnit. Tentokrát to byla skutečnost, že snímek v podstatě zařadily do špionážního žánru, samozřejmě komediálního, ale ten "Růžový panter" je z toho sem tam cítit. A samozřejmě nechybí pořádné erotické scény.

Hodně realistický film o tom, jak může vypadat život prostitutky v Japonsku. Ale kromě toho, že je zde ukázáno, s čím vším se taková prostitutka může setkat, je zde i nějaký příběh, který by mohl vést k vykoupení. V tomhle směru je zde skvěle použitá kamera, a to v jinak černobílém snímku. Explicitnost jde ruku v ruce s příběhem.

Rec 2 ([Rec]², 2009) - 40 %
Na jednu stranu je hezké, že se navazuje přímo na první film, na druhou stranu se nejedná o nic jiného, než o opakování toho, co bylo v prvním filmu, akorát že skoro všechno sledujeme pohledem vojáků, kteří mají za úkol evakuovat budovu, respektive zjistit, co se vlastně stalo. Fajn, ale na zadek si z toho nesednu.

Romeo (2014) - 60 %
Snímek, ve kterém trochu klasicky vítězí jiné prvky nad romantikou. V tomhle případě se jedná o prvky reálií, kdy ta Evropa v kontrastu s indickými herci prostě vypadá dobře. Stopáž tentokrát není nijak přehnaná, a tak i ta romance nakonec vyznívá snesitelně, hlavně proto, že není nějak přehnaně ubulená.

Sedící býk (Sitting Bull, 1954) - 50 %
V konečném důsledku bohužel hodně průměrný western o tom, jak spolu indiáni a bílí bojovali, i když chtěli někteří najít cestu k míru. Finále je klasicky špatné a patetické, kdy prostě muselo dojít na happy end a na to, že nikdo neumře. Je to škoda, protože jinak je to celkem fajn, jen to prostě zásadně nevyniká.

Žádné komentáře:

Okomentovat