úterý 15. prosince 2015

Vzestup, Back in Time, Curve, SuperBob, The Phoenix Incident


Vzestup (Voskhozhdenie, 1977) - 70 %
Sovětský snímek, který už dovede zaujmout hned po několika prvních vteřinách, kdy si uvědomíte, že tahle černobílá je přece jen specifická, že je jaksi šedší a že všechno, co sledujete je speciálně stylizováno, aby to mělo potřený efekt. Režisérka dovede scénou zasáhnout, ale také nudit, což je takový nechtěný kontrast.

Back in Time (2015) - 45 %
Já se přiznám, že "Návrat do budoucnosti" je film, který mi prostě k srdci nepřirostl a nejsem fanoušek, který by šílel ve chvíli, kdy bylo 21. října 2015. Od dokumentu jsem čekal něco zajímavého, ale je to prostě jen povídání o tom, jak se natáčelo, jaký to mělo a má efekt na lidi a jak je to vlastně všechno skvělé. No, nadšený jsem z toho nijak nebyl.

Curve (2015) - 40 %
Tak nějak dostanete to, co očekáváte, ale bohužel nic navíc. Ženská uvěří chlápkovi, který je milý a sveze ho. On se ukáže jako magor, a tak ona strhne řízení. To vede k tomu, že se ona v autě zasekne s vidinou, že si odřízne nohu. Jenže ono je to ve skutečnosti nakonec docela nudné a strašně předvídatelné, což je velká škoda.

SuperBob (2015) - 40 %
Až na to, že je tam superhrdina, je to nakonec jenom opravdu jen obyčejná romance a nic jiného, což je škoda. Sem tam jsou schopnosti využity k nějakému vtipnému momentu, ale popravdě je jich až překvapivě málo. Musím říct, že z tohoto filmu jsem byl docela zklamaný, protože sliboval víc, než nadělil.

The Phoenix Incident (2015) - 20 %
Opravdu ne. Nemám rád filmy, kde se jen kamera rychle hýbe a snaží se tím vzbudit pocity nejistoty, akčnosti, strachu. Prostě to nefunguje. Ne, když zde opravdu není něco zajímavého, na co by se dalo koukat. Tenhle film je jen snahou o mockumentary, ale ve stylu, který je divácky naprosto otřesný. Takových je ale většina.

Žádné komentáře:

Okomentovat