pondělí 28. prosince 2015

Strom na dřeváky, Létající gilotina, Měsíční past, Mírotvorce, Silniční hry


Strom na dřeváky (L'albero degli zoccoli, 1978) - 85 %
Nemyslel jsem si, že by se mi tenhle film mohl líbit, ale to, jak je zde zachycen život na venkově, to se takhle zachytit podařilo skutečně málokomu. Je to jímavé, je to silné, je to pomalé, ale přitom se pořád něco děje, což je dáno hlavně skvělým střihem, kdy tady rozhodně nečekejte statickou kameru. Italskou tvorbu této doby jako celek neobdivuji, ale tento film ano.

Létající gilotina (Du bi quan wang da po xue di zi, 1976) - 80 %
Já jsem se u tohoto filmu skvěle bavil. V podstatě skutečnost, že ty souboje nejsou tak ladné a jsou místy hodně křečovité a amatérské, byl jediný problém, který mi na tomhle vadil. Jinak jsem dostal, co jsem chtěl. Skvělé postavy, jež jsou výborně ujeté a jež mezi sebou vedou neustálé souboje. Ten hlavní záporák je geniální.

Měsíční past (Moontrap, 1989) - 45 %
Aby to bylo alespoň nadprůměrné, tak tomu přece jenom něco chybí. Ta atmosféra by mohla být skvělá, ale není dotažená do konce. Trikově je to až moc jednoduché a divák může mít pocit, že je celkem očůrávaný. Ale herecky je to zajímavé a Bruce Campbell rozhodně potěší, stejně jako Walter Koenig. Ale ani na ten průměr to pro mě nesedlo.

Mírotvorce (Peacemaker, 1990) - 70 %
Celkem zajímavé a místy docela ujeté postavy, klasický béčkový příběh, zajímaví herci a sem tam i hodně povedená hláška. To je něco, co se mi na béčkových filmech líbí. A k tomu ještě trochu toho gore a triků, i když se na první pohled nejedná o nic skvělého. Zapadlý film, který by si ale pozornost zasloužil, minimálně pro fanoušky sci-fi a béček.

Silniční hry (Roadgames, 1981) - 80 %
Skvělý Stacy Keach a neméně výborný Jamie Lee Curtis ve filmu, kde jde hlavně o cestu a o jedno auto, které řidič náklaďáku pořád potkává. Gradující napětí není tak skvělé jako v případě takového "Duelu", ale o to je tenhle snímek akčnější a hlavně má skvělé hlášky, které stojí na hlavní postavě a jeho společnici. Austrálie mě dostává.

Žádné komentáře:

Okomentovat