středa 9. prosince 2015

Starý dům uprostřed Madridu, Tranceři, Graphic Sexual Horror, Rollerball, Rušná ulice


Starý dům uprostřed Madridu (Cría cuervos, 1976) - 65 %
Asi jeden z těch filmů, které u mě prostě nemohou nějakým způsobem uspět. Jsou zde zajímavé scény, ale buď je to pro mě až příliš lokální a nedovedu si to vztáhnout, anebo je to prostě film, který mě jednoduše nedovede strhnout. "Starý dům uprostřed Madridu" mě ale opravdu nestrhnul a já jsem si no nijak moc neužil.

Tranceři (Trancers, 1984) - 70 %
Ale jo, já jsem spokojený z toho, co jsem viděl. Je to rychlé béčko, které příjemně odsýpá, má to docela dobré momenty, kdy je to i vtipné, hlavní hrdina je správně drsný a Helen Hunt je ještě mladičká a taková pěkně nevinná. Jo, překvapilo mě, jak mě to bavilo, navíc i ten námět je docela dobrý a není úplně zabitý.

Graphic Sexual Horror (2009) - 60 %
Asi je důležité se zaměřit na to, jestli vás odpuzuje/přitahuje obsah, anebo samotná kvalita dokumentu. Já zrovna nejsem typ, který by se v BDSM vyžíval, popravdě ho nechápu. Ale vzhledem k tomu, že toto je dokument, myslím, že se podařilo téma insex.com pojmout celkem obsáhle a zajímavě. Tohle vám rozhodně rozšíří obzory.

Rollerball (Rollerball, 1975) - 60 %
Kdyby to nebylo tak zbytečně roztahané a zaměřené zbytečně na postavy, což v tomhle případě skoro i vadilo, bylo by to skvělé. Ta úvodní scéna ze hry je naprosto skvělá. Dynamická, akční a navíc to v sobě má skvělý nápad. Jenže pak se film snaží o to, aby byl něčím víc, což mu prostě nesluší. Mělo skončit u toho, že to bude jen nařachaná akce. Ten sport sám o sobě je skvělý nápad.

Rušná ulice (Heavy Traffic, 1973) - 70 %
Výborná ukázka toho, že animované filmy prostě nejsou pro děti, jen je musí do rukou vzít schopný tvůrce. Na tomto filmu se mi líbí, že je navíc experimentální a dovede si hrát s formou, ale nikoli na úkor děje. Animovaný film pro dospělé, který je sprostý, erotický, násilný a navíc má co říct. To se zase tak často nevidí.

Žádné komentáře:

Okomentovat