čtvrtek 3. prosince 2015

Pěstní právo svobody, The Quatermass Xperiment, Double Agent 73, Stepfordské paničky, Sexcula


Pěstní právo svobody (Faustrecht der Freiheit, 1975) - 80 %
Já mám rád sebedestrukční filmy a tohle je jeden z nich. Rainer Werner Fassbinder zde ukázal, jak zajímavým byl tvůrcem, a to jak na poli režisérském, tak na poli scenáristickém, ale i hereckém. Tohle je jeho koncert, kde ale nechává vyniknout kritiku společnosti a lidí jako jednotlivců. Přitom nepoužívá žádné patetické nástroje.

The Quatermass Xperiment (1955) - 80 %
Krásné a milé překvapení tenhle snímek, od kterého jsem moc nečekal, ale který mi zase ukázal, že studio Hammer prostě má na svém kontě perly, které stojí za to vidět a které si užijete, protože jsou prostě dobře natočené a je jedno, jaký je to rok. Tady před sebou máte parádní béčko, které má výborné hororové scény.

Double Agent 73 (1974) - 40 %
Asi na mě nějak padla ta absurdita celého toho počinu, no a také ten šílený nápad s fotoaparátem, který je prostě tak ujetý, že vás prostě musí bavit. To ani jinak nejde. Velká prsa fajn, ty uhrančivé záběry na ně jsou někdy samy o sobě dost hloupé, protože se do kamery nic moc nevejde. Ale tady mi přišlo, že Chesty Morgan hraje o něco líp.

Stepfordské paničky (The Stepford Wives, 1975) - 80 %
Film, který zpočátku vypadá jako celkem hezký příběh o tom, jak se rodina stěhuje, se postupně, jednotlivými situacemi, mění v pořádně děsivý, až nakonec vrcholí ve svém finále, které je krásně pesimistické. Tohle je krásná ukázka toho, jak je možné natočit horor bez toho, aby zde byly prvoplánově děsivé momenty.

Sexcula (1974) - 15 %
Není to ani horor, není to ani komedie a není to ani pořádně pornografie, prostě takový trochu ujetý erotický film, který vás ve většině scén nechá naprosto chladnými. Tohle není nic kontroverzního, ale prostě snaha se vyblbnout a trochu si užít, tedy v případě herců, což by jim i celkem šlo, i když kamera to zabírá celkem nudně.

Žádné komentáře:

Okomentovat