středa 30. prosince 2015

Nebeské dny, Spectre, I Smile Back, Dítě z Maconu, The Condemned 2


Nebeské dny (Days of Heaven, 1978) - 60 %
Budu rozhodně patřit k těm, kteří Terrence Malicka nijak zásadně nemilují. Jeho filmy nejsou špatné, vizuálně - a v tomhle případě i hudebně - jsou zajímavé, ale to prostě neznamená, že mě ten film bude bavit. Tohle je celkem obyčejný milostný trojúhelník, který je podán zajímavou formou, což z něj nedělá dokonalý film.

Spectre (Spectre, 2015) - 80 %
Od dvacáté čtvrté bondovky jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Je tu skvělá akce, jsou tu i trochu ujeté scény, parádní bondovská romantika, výborné vychytávky. Pravda, už to není tak temné jako předchozí díl, ale zase se scénář snaží o to, aby dříve viděné dávalo smysl. Já jsem spokojený a v kině jsem si film užil naplno.

I Smile Back (2015) - 60 %
Sarah Silverman se začíná prezentovat jako hodně zajímavá herečka, tak uvidíme, co z ní ještě režiséři dostanou. Tady jsem jí tu mrchu věřil, ale ona přitom není lidskou zrůdou, jen je taková ztracená. Což je dobře, protože s ní neztratíte celou dobu kontakt, jinak by to nefungovalo. Takhle je to povedená sebedestrukce.

Dítě z Maconu (The Baby of Mâcon, 1993) - 55 %
Ale jo, jsou zde tak intenzívní scény, až z toho mrazí stejně tak to může znechutit, ale svou podivně temně krvavou poetikou a barokní nabubřelostí mě ten film prostě nedostal. Na druhou stranu se musí uznat, že tohle je film, který se jen tak nevidí a jako celkový zážitek je jedinečný. Přesto mě ke Greenawayovi asi nepřitáhne.

The Condemned 2 (2015) - 25 %
Tak nějak nevidím důvod v tom, proč by zrovna tohle mělo být pokračování filmu z roku 2007. Není zde nic, na co by se pořádně navazovalo. Tohle je jen prostě snaha trochu ten film prodat. A co si budeme povídat, nemá toho zase tolik co nabídnout, aby mu tohle alespoň trochu nepomohlo. Nudný akční film.

Žádné komentáře:

Okomentovat