čtvrtek 31. prosince 2015

36 komnat Šaolinu, Hitman: Agent 47, Joker Game, Predátor II, Láska po anglicku


36 komnat Šaolinu (Shao Lin san shi liu fang, 1978) - 90 %
No jo, tomuhle se dá skutečně vytknout jen máloco. Skvělá choreografie, které se prostě nedá nic moc vytknout. Tohle je nářez, který neustále jede. No a pak je tu samozřejmě skvělý nápad s procházením jednotlivých konat Šaolinu. Popravdě mě víc zajímala ta pasáž učení než celková pomsta, která mi možná přišla malinko nudnější, jako kdyby vrchol byl právě v chrámu.

Hitman: Agent 47 (Hitman: Agent 47, 2015) - 60 %
Poslední dobou se mi podobné akční snímky prostě líbí. Má to náboj, v tomhle případě je to místy krásně kruté, a celkové grafické provedení je hodně dobré. Ani tady nechybí nápady, které děj pořádně oživují. Třeba ta letadlová turbína byla skvělá. Není to nic skvělého, ale na ten jeden večer mě to parádně zabavilo.

Joker Game (2015) - 70 %
Nemůžu si pomoct, ale celý tenhle film má výborný náboj. Člověk by si skoro myslel, že je to natočeno na základě mangy, nikoli jen na základě románu. Je zde akce, má to skvělý vizuál a celkově jsou jednotlivé scény propracovány tak, aby vypadaly dobře. A tohle se jim daří. Nenáročná zábava, ale příjemná.

Predátor II (Predator 2, 1990) - 75 %
Takové hezké retro, které jsem si docela rád připomněl. Tenhle díl mě kdysi hodně bavil hlavně díky Dannym Gloverovi, kterého má od té doby hodně rád. Bohužel taky už od té doby v mnoha pořádných filmech nehrál. Naštěstí se výjimky najdou a počítají se i na prstech dvou rukou. Tohle je pořád pecka a já jí mám i po letech rád.

Láska po anglicku (How to Make Love Like an Englishman, 2014) - 40 %
Jako romantický film je to celkem strašné, ale jsou tu natolik zajímaví herci, kteří mě dovedou dostat jen svou přítomností, že jsem si na tom alespoň trochu toho, co mě bavilo, našel. Malcolm McDowell je můj dlouhodobý oblíbenec a Pierce také, od té doby, co přenechal Bonda Danielu Craigovi. Ale stejně je tady největší výhrou Salma, která je pořád neskutečně sexy a nádherná.

Žádné komentáře:

Okomentovat