pondělí 5. října 2015

Generál Patton, Dokonalá bouře, Before We Go, Yi ge ren de wu lin, Kwonbwobhyeongsa: Chainataun


Generál Patton (Patton, 1970) - 60 %
Roztahaná válečná freska o osobnosti, která rozhodně stojí za pozornost. Bohužel mi to opravdu přišlo dlouhé a vlastně ne až tak zajímavé. Kdyby nebylo George C. Scotta - který odmítla převzít nejen nominaci, ale i Oscara za svou skvělou roli - tak mě film opravdu nebaví. Takhle jsou zde zajímavé scény, které nejsou tolik o válce samotné, ale o člověku a jeho místě ve světě. Pattonův pohled je zajímavý.

Dokonalá bouře (The Perfect Storm, 2000) - 50 %
Kdyby se Petersen nesnažil tak zbytečně ten film natahovat. On je ten příběh se záchranáři hezký, ale kdyby se odehrál jen v rádiu, mělo by to stejný efekt a snímek by nebyl navíc tak zdlouhavý. Oceňuji ale výborné scény na moři, ty jsou víc než jen dobře provedené, jsou velmi uvěřitelné. Chlapi vybraní dobří, Diane Lane strašná. Konec alespoň není zbytečně americký.

Before We Go (2014) - 80 %
A ono to jde, a ne že ne. Romantika bez patosu, bez zbytečné přecitlivělosti, prostě tak, jak si ji přejete. Neprvoplánovou a krásnou. Až mě - přiznám se - překvapilo, že tohle režíroval Chris Evans. Je vidět, že v něm něco je a já doufám, že se do režie pustí i někdy příště. Tohle bylo prostě krásné. Až je neuvěřitelné, jak přirozeně film vyzněl.

Yi ge ren de wu lin (2014) - 70 %
Nenápadný film, který z klasické béčkové zápletky graduje k finále, jež je skutečně choreograficky výborné. Jsou zde zajímavé nápady, například dostat ty bambusové tyče k bojujícím bylo zábavné i neotřelé. Docela se mi začíná zamlouvat, že někteří tvůrci se snaží o to, aby i ta levná béčka vypadala hodně dobře. Tohle se povedlo.

Kwonbwobhyeongsa: Chainataun (2015) - 60 %
Docela fajn zábavný film, který má zajímavé postavy a zajímavé scény. Hned ty první akční, nebo ta první se sexem, jsou velmi povedené a dobře vygradované a natočené. Není to velké umění, ale docela jsem se u snímku bavil, navíc je to celé v duchu akčních filmů z 80. let, možná ještě z počátku let 90. Tohle není špatné.

Žádné komentáře:

Okomentovat