neděle 25. října 2015

Aguirre, hněv Boží, Zlaté časy ve Spessartu, The Runner, Time Out of Mind, Carmilla


Aguirre, hněv Boží (Aguirre, der Zorn Gottes, 1972) - 75 %
Tohle je film, který rozhodně nekousne každý, ale díky tomu, jak je Werner Herzog ve své režii sebejistý a jak je Klaus Kinski ve svém projevuje jedinečný, musím uznat, že tohle je prostě snímek, který stojí za vidění. Některé scény - natáčelo se v Peru - jsou skutečně krásně velkolepé a kameraman Thomas Mauch zaslouží poklonu.

Zlaté časy ve Spessartu (Herrliche Zeiten im Spessart, 1967) - 50 %
Ale jo, za těch pár dobrých vtípků, kdy jsem se skutečně zasmál, tomu dám alespoň ten průměr, i když ten příběh je tak strašné klišé, že se to skoro nedá odpustit. Skákání v čase a jednotlivé epizodky v minulosti, které nemají šťávu. Ale jak říkám, sem tam se možná i zasmějete, což byl asi i cíl celého filmu, který naplno rozhodně nevyšel.

The Runner (2015) - 40 %
Tak Nicolas Cage má určitě slabší filmy, ale ani tohle zrovna není nějak moc velký zázrak. Politik, který není až tak špatný, jen neví, kam by ho strčil. Má své ideály, ale má smůlu, protože se na něj provalí, že měl nemanželský sex. A pak si užívá dál, i když chce dál bojovat za ideály. Dramatická romance, která mě nechytla.

Time Out of Mind (2014) - 40 %
Nebýt toho hereckého výkonu, který zde Richard Gere předvádí, tak bych tomu filmu asi nedal žádný bod. Richard Gere je neskutečný a je hezké, že se někdo podíval na život bezdomovce bez příkras, ale tohle je tak nudný příběh, který mě jinak opravdu ničím nezaujal, že jsem si skoro začal zoufat. Naštěstí to skončilo.

Carmilla (1980) - 80 %
Aneb jak by to mělo vypadat, když se dělá televizní horor. I když je úvod hlavně kostýmní drama, jak tenhle příběh graduje, podařilo se tvůrcům vytvořit nejen hutnou atmosféru, ale zároveň použít zajímavé filmařské postupy a efekty. Závěr už pak dovede být skutečně děsivý, což je přesně to, v co jsem doufal.

Žádné komentáře:

Okomentovat