středa 21. října 2015

Sweet Sweetback's Baadasssss Song, Sissi, mladá císařovna, Násilník, Strašidla ze Spessartu, Nahý polibek


Sweet Sweetback's Baadasssss Song (Sweet Sweetback's Baadasssss Song, 1971) - 70 %
Tohle je rozhodně film, který není pro každého, ale musí se mu nechat, že v něm jsou scény, které si budete snadno pamatovat. Třeba hned tu v úvodu. Melvin Van Peebles však přišel i se zajímavým střihem a návazností scén, že jen ukazuje, že tohle opravdu není jen kontroverze a plivání ohně, ale je v tom vidět i filmařské umění.

Sissi, mladá císařovna (Sissi - Die junge Kaiserin, 1956) - 55 %
Prostě pokračování, které se nese v duchu prvního filmu a sází na to, jak je Romy Schneider krásná a bezelstná. A ono to snímku vychází. Opravdu stojí na této herečce, a jakmile podlehnete jejímu kouzlu, jste ztraceni a budete věřit i tomu, že je tohle dobrý film. No za srdce vás chytnout může. Možná, i když jste Maďar.

Násilník (The Enforcer, 1976) - 75 %
Určitě to není tak dobré jako předchozí dva díly, ale líbilo se mi, jak se podařilo do série vměstnat humor a to bez toho, aby se musela postava Harryho Callahana příliš měnit. Na víc i ženský element tomu docela pomohl, aby byla série oživena. Scénář kriminálky už bohužel tak dobrý není a fandy předchozích filmů může nudit.

Strašidla ze Spessartu (Das Spukschloß im Spessart, 1960) - 60 %
Spessart mi popravdě nic neříkal, a tak jsem až později zjistil, že vlastně začínám druhým dílem. Není to nějaká dokonale třeskutá komedie, ale přesto zde jsou momenty a některé hlášky, které mi přišly nesmírně vtipné. Romantická rovina mi přišla skoro otravná, stejně jako muzikálová čísla, ale sem tam jsem se pěkně zasmál.

Nahý polibek (The Naked Kiss, 1964) - 75 %
Samuel Fuller měl dar pro zajímavé příběhy, které v sobě mají hodně temného, ale přitom jsou stále divácky zajímavé. Tenhle příběh začíná podivně a s plešatou ženou celkem překvapí. Ale on jeho průběh není o nic méně zajímavý a také rozhodně stojí za pozornost. Fuller má ve své filmografii hodně zajímavých filmů.

Žádné komentáře:

Okomentovat